Data en Analytics

Ontdek wat de SVB jou te bieden heeft!

Data en Analytics bij de SVB

De SVB is altijd in beweging. Een continu veranderende maatschappij plus een steeds verder ontwikkelde digitale dienstverlening zorgen voor veel dynamiek. Datagedreven processen, robotics, zelflerende algoritmes; het zijn allemaal zaken die wij inzetten om onze dienstverlening te optimaliseren. Zo kunnen we de  burger in elke fase van zijn of haar leven nog beter ondersteunen.

Onze organisatie en onze ketenpartners zitten bovenop ontwikkelingen en initiatieven, zoals het vergroten van datakwaliteit, data-ethiek en het borgen van privacy. Ook halen we steeds meer informatie over onze processen uit onze data, onder andere met process mining 

We gaan onze uitdagingen multidisciplinair te lijf. Door een goede samenwerking tussen proces- en businessanalisten, ontwikkelaars, dataanalisten, dataengineers en datascientists komen we tot de gewenste verbeteringen. Het vormgeven van een goede data governancestructuur speelt daarin een belangrijke rol. 

Business Intelligence is een belangrijk onderdeel binnen Data en Analytics. Hiermee kunnen wij ons verantwoorden richting onze opdrachtgevers, zijn we in staat onze processen op basis van feiten te sturen en kunnen we beter onderbouwde besluiten nemen. Daarvoor ontwikkelen we binnen het Service Center Data  managementrapportages en -dashboards en bieden we analysemogelijkheden zoals Selfservice BI, waarmee managers de ontwikkelingen in hun proces op de voet kunnen volgen. 

De video hierboven geeft je een indruk van Data en Analytics binnen de SVB.  

Werken bij de SVB, dat biedt kansen!

Verhalen van collega's

"Ik voel me als een vis in het water"
Aarti - BI Developer
"Het is fijn te werken bij een organisatie die dezelfde waarden heeft als ik"
Lindsay - Hoofd Informatie- en Datamanagement
"Je krijgt ruimte om je te ontwikkelen"
Frank - Data engineer
"De SVB biedt eigen regie en als je die pakt zijn de mogelijkheden groot"
Manon - Agile manager
"De SVB geeft me de ruimte om te groeien en te exploreren"
Betül - Informatiemanager Datagedreven Werken

Uitgelichte functieprofielen

DevOps engineer BI

Het analyseren van bedrijfsprocessen en het ontwerpen van de oplossing volgens Blue Prism-standaarden.

Lees meer

Proces analist

Procesverbeteringen, proces analyses, multidisciplinair en customer journey. Onze proces analisten werken er dagelijks mee,

Lees meer

BI Developer

Een BI Developer weet als geen ander de evoluerende informatiewens van collega’s om te zetten in waardevolle producten, waaronder dashboards en rapportages.

Lees meer

Data analist

De Data analisten van de SVB dragen onder meer verantwoording voor de cijfers, die we o.a. delen met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees meer

Trots op onze ontwikkelingen!

De gigantische hoeveelheid data die binnen de SVB verwerkt wordt is interessant voor iedereen die er mee werkt. Bijvoorbeeld om te ontdekken wat de balans is tussen bruikbare en onnodige informatie, waardoor we verder kunnen automatiseren. Met robotics bijvoorbeeld, een ontwikkeling waarin we vooroplopen en waar we best trots op zijn.

Binnen Data en Analytics hebben we een brede groep mensen die zich dagelijks bezighoudt met data- en procesanalyse om de dienstverlening te ondersteunen en continu te verbeteren. Ook wordt er vanuit data gekeken naar verwachtingen voor de toekomst, zodat er ramingen gemaakt kunnen worden.

     sd 

Proces analisten die zich met data-analisten en data-engineers toeleggen op het analyseren, verbeteren en documenteren van alle (IT-)processen en die de behoeften, eisen en wensen van de SVB in kaart brengen en vertalen naar toepasbare oplossingen. Zodat bijvoorbeeld devops engineers de handigste robotics scripts programmeren.

Het is er allemaal op gericht het systeem de eenvoudige taken te laten verrichten. Dan houden onze mensen hun handen vrij voor het complexere werk.

Uitgelichte vacatures

HR Analist

  • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
  • Salaris: 4.850,- tot 6.513,-
  • Opleidingsniveau: wo, hbo, hbo+
  • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Over de SVB

Lees meer over onze doelen, onze werkwijze en over de SVB als werkgever.

Lees meer

Arbeidsvoorwaarden

De SVB beschikt over goede arbeidsvoorwaarden!

Lees meer

Maak een Job alert aan

Schrijf je in en ontvang de nieuwe vacatures direct per mail.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland