Juridisch

Binnen de SVB is rechtmatige uitvoering een van de kerntaken. De SVB is immers een uitvoerder van wet- en regelgeving.

Juristen met een hart voor sociale zekerheid!

We willen dat de klanten in één keer goed en snel krijgen waar ze recht op hebben. Dat brengt uiteraard uitdagende juridische aspecten en belangen met zich mee. Logisch dus dat onze juristen een grote rol spelen in de organisatie. Juristen die begrijpen dat onze klanten de SVB nodig hebben.

Functieprofielen

Bedrijfsjurist

Van werken aan de juridische aspecten van onze IT, tot het beoordelen en adviseren over aankoopcontracten of ontslagprocedures.

Lees meer

Juridisch medewerker

Je werk bestaat onder andere uit klantcontact, de juiste toepassing van verschillende wetgeving onderzoeken en het behandelen van bezwaarschriften van klanten.

Lees meer

Jurist

We hebben veel juristen met verschillende specialisaties, bijvoorbeeld privacy-en arbeidsrecht. Maar ook juristen die opereren op het vlak van de sociale verzekeringen.

Lees meer

Verhalen van collega's

"Collega's blij maken met het juiste advies"
Madelon - Bedrijfsjurist
"Bijdragen aan de maatschappij"
Alex - Juridisch adviseur

Over ons vakgebied juridisch

De bedrijfsjuridische dienst binnen ons vakgebied juridisch is actief op alle terreinen. Van arbeidsrecht tot IT-recht en van aanbestedingsrecht tot WOB-verzoeken. De bedrijfsjuristen hebben de SVB als klant en een juridisch adviserende rol richting hun interne klanten.

Verder hebben we juristen gespecialiseerd in het terrein van de PGB, privacy- en arbeidsrecht. En juristen die hoofdzakelijk opereren op het vlak van Sociale Verzekeringen (SV), zoals AOW en kinderbijslag. Uiteraard bestaat ons team ook uit een flinke groep beleidsjuristen die de juridische beleidskaders opstellen voor het vakgebied dienstverlening. Alle juristen helpen met het voeren van principiële juridische procedures.

Onze juridisch medewerkers beoordelen bezwaarzaken van klanten, waarbij ze kennis van wetten en regelingen toepassen. Zij zijn de verbindende factor tussen onze klant en de collega-juristen. Zij hebben in hun rol ook persoonlijk contact met klanten en zorgen dat die zich gehoord voelen en krijgen waar ze recht op hebben.

Bij de SVB werken in totaal ongeveer 170 mensen in het vakgebied juridisch. De juristen SV en bedrijfsjuristen in Amstelveen. De procesjuristen en juridisch medewerkers verdeeld over alle vestigingen, deels bij juridische zaken en deels bij de service teams van dienstverlening. En de juristen PGB in Utrecht.

De juridische discipline staat binnen de SVB bekend als partner en geweten van de organisatie. In de praktijk vertaalt zich dat naar het juridisch adviseurschap in al haar facetten (partner) en het bewaken van de juridische grenzen (geweten). Essentieel om een bijdrage te kunnen leveren aan het sociaal zekerheidsstelsel in onze samenleving.

Uitgelichte vacatures

Juridisch Beleidsadviseur

  • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
  • Salaris: 4.449,- tot 6.010,-
  • Opleidingsniveau: wo
  • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures

Lees meer

Arbeidsvoorwaarden

De SVB beschikt over goede arbeidsvoorwaarden!

Lees meer

Sollicitatieprocedure

Ik solliciteer, hoe gaat het dan verder?

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland