Finance en Audit

Naar een nieuwe balans!

Betrouwbaarheid en innovatie

Bij een organisatie als de SVB is zijn de financiën en de kwaliteit van de uitvoering van vitaal belang. Logisch, met een jaarlijks totaalbedrag van 49 miljard euro aan sociale verzekeringen voor 5,6 miljoen klanten. Finance en audit zijn de 2 onderdelen die hier een grote rol inspelen.

Finance: Bij een organisatie als de SVB komt veel kijken op het gebied van finance en control. Van de financiële bedrijfsadministratie tot analyse & onderzoek en van correcte betaalprocessen tot verantwoording aan diverse instanties. Onze controllers, administratief medewerkers en financieel specialisten zitten daar bovenop.

Belangrijk werk, want wanneer je de verantwoordelijkheid hebt voor de financiële zekerheid van zoveel klanten moet alles goed geregeld zijn. Zij moeten kunnen rekenen op een tijdige afhandeling en betaling en wij moeten ons kunnen verantwoorden.

Het vakgebied Audit is erg breed. Daarvoor zijn zowel financiële auditors, IT-auditors als deskundigen op het gebied van brede organisatievraagstukken nodig. Binnen de Audit Dienst van de SVB beschikken we over die experts. En naast deskundig zijn ze innovatief. Onze auditors houden zich bezig met een aantal belangrijke ontwikkelingen in hun vakgebied, zoals cultuur en gedrag, data-analyse, cybersecurity audits en vernieuwende onderzoeksmethoden. Of het nu gaat om het onderzoeken van de beheersing van processen, het beoordelen van de IT-systemen of het controleren van de financiële verantwoordingen. Ze zijn van alle markten thuis. Ook waar het gaat om het adviseren over governancevraagstukken. Als kritische businesspartner helpen zij de SVB iedere dag een stukje beter te worden.

Functieprofielen

Business controller

Dit zijn de analytische masterminds van de SVB. Mensen die door een chaotische context heen kijken om de belangrijkste informatie ergens uit te kunnen pikken.

Lees meer

Financial Controller

De financial controllers toetsen gegevens en de administratieve verwerking daarvan.

Lees meer

Auditor

Het vakgebied is breed en als kritische businesspartners helpen de auditors de SVB steeds beter te worden.

Lees meer

Verhalen van collega's

"Het publieke domein kent zijn eigen uitdagingen en verantwoordelijkheden."
Mathijs - Internal auditor

Over het vakgebied finance en audit

Finance: In totaal werken er bij ons zo’n 80 mensen binnen finance in Amstelveen. Er is veel ruimte voor initiatief, want we ontwikkelen ons continu. Automatisering van processen, verbeteren van systemen, implementatie van robotics, datagedreven werken; er zijn tal van actuele thema’s die spelen. Innovatie is bij ons een belangrijk gegeven, uiteraard naast bestaande werkzaamheden en verantwoordelijkheden.

Audit: De Audit Dienst is een zelfstandig en onafhankelijk opererende afdeling van zo’n 25 personen en heeft een platte structuur. Het is zowel de controlerend accountant als de interne audit-afdeling van de SVB. De auditors onderzoeken de processen, systemen en governance van de SVB. Het zijn stuk voor stuk professionals met een onafhankelijke en klantgerichte houding. Ze gaan integraal te werk en voeren een groot deel van de audits uit als multidisciplinair team.

Er is een breed werkveld, veel ruimte voor initiatief en voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Continue ontwikkeling is een van de belangrijke pijlers van onze afdeling. We werken stapsgewijs aan de verdere verbetering van de eigen producten en diensten. Daarbij maken we veel gebruik van inzichten uit andere vakgebieden en ontwikkelen we nieuwe technieken zoals data-analyse.

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures

Lees meer

Arbeidsvoorwaarden

De SVB beschikt over goede arbeidsvoorwaarden!

Lees meer

Sollicitatieprocedure

Ik solliciteer, hoe gaat het dan verder?

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland