Financial Controller

Een totaalbedrag van 45 miljard euro aan jaarlijks te betalen sociale verzekeringen aan 5,5 miljoen klanten. Ga er maar aanstaan. Logisch dat wij onze financiën op orde moeten hebben. De afdeling Finance is daar van a tot z verantwoordelijk voor. Onze financial controllers monitoren alle geldstromen binnen de SVB.

Dagelijkse bezigheden van een Financial Controller

Het controleren van de administratie van tientallen miljoenen euro’s zodat we in control blijven over onze financiën is een serieuze job. De financial controllers controleren en toetsen gegevens en de administratieve verwerking ervan. Zo nodig corrigeren ze geconstateerde fouten of onvolledigheden. Ze houden financiële gegevens bij zodat rapportages op tijd worden aangeleverd. Ze zoeken antwoorden op vragen over afwijkingen in resultaten. Het is slechts een kleine greep uit hun takenpakket, want de grootte van onze administratie brengt de nodige zelfstandigheid en verantwoordelijkheid met zich mee.

Een Financial Controller van de SVB herken je meteen

Het zijn de Pietjes Precies die financieel-administratief sterk onderlegd zijn. Integer, klantgericht en goed in plannen en organiseren. Bovendien hebben ze een verandervermogen waar je ú tegen zegt. Daarmee bieden ze de gevolgen van een continu veranderende maatschappij plus een steeds verder ontwikkelde digitale dienstverlening het hoofd. Want met die dynamiek hebben ze te maken binnen de SVB.

Financial Controller, financieel medewerker of financieel specialist

Voor dezelfde functie worden vaak verschillende functienamen gebruikt. Zo is de financial controller vergelijkbaar met de financieel medewerker of financieel specialist. Niet enorm belangrijk hoor zo’n naam, het gaat natuurlijk om de inhoud van het werk. En dat onze klanten optimaal geholpen worden.

Dit moet je weten over ons vakgebied finance

In totaal werken er bij ons zo’n tachtig mensen binnen finance op ons hoofdkantoor in Amstelveen. Er is veel ruimte voor initiatief, want we ontwikkelen ons continu. Automatisering van processen, verbeteren van systemen, implementatie van robotics, datagedreven werken; er zijn tal van actuele thema’s die spelen. Innovatie is bij ons een belangrijk gegeven, uiteraard naast bestaande werkzaamheden en verantwoordelijkheden.

Vacature financial controller

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature financial controller hebben? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.

Verhalen van collega's

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland