Jij als arbeidsparticipant bij ons

Sta je in het UWV-doelgroepregister? Kom dan werken bij de SVB. De SVB wil graag kennismaken met mensen die interessant en waardevol werk zoeken en die opgenomen staan in het doelgroepregister van het UWV. Daarin ondersteunen we jou met wat je nodigt hebt, van coaching tot de nodige faciliteiten op de werkvloer. We hebben via de banenafspraak ruimte voor ongeveer vijftig extra plekken. Wij werken voor heel Nederland en vinden het belangrijk een afspiegeling te zijn van alle Nederlanders.

Werken met een arbeidsbeperking in de dienstverlening

Welk werk past bij jou?

Samen met jou kijken we of we vanuit jouw vaardigheden, talenten en belastbaarheid het werk zo kunnen indelen dat er een toegankelijke baan uit ontstaat. Goed om te weten: de SVB vindt ontwikkeling belangrijk. Dat betekent dat je kansen krijgt om te groeien in je functie of door te groeien binnen de SVB.

Dus sta jij in het doelgroepregister en denk je dat je met jouw opleiding of ervaring kan bijdragen aan ons werk? Dan komen we graag snel met je in contact en plannen we een (digitale) koffieafspraak in. Zo maken we kennis met elkaar en beantwoorden we graag jouw vragen. Heb je een jobcoach? Dan mag die natuurlijk meekomen als je dat fijn vindt.

Je kunt ook direct je cv opsturen als je wil weten of er voor jou een aangepaste baan mogelijk is.

Wat voor werk is er bij de SVB?

Veel collega’s hebben een juridische en of administratieve achtergrond: ze behandelen zelfstandig de dossiers van burgers/klanten en staan hen te woord. Andere collega’s schrijven beleid, standaardbrieven en instructies om deze collega’s te ondersteunen bij hun werk. De SVB heeft ook een grote IT-afdeling die de systemen onderhoudt die nodig zijn om ons werk te doen voor meer dan vijf miljoen burgers. Maar we hebben bijvoorbeeld ook een afdeling strategie, externe betrekkingen en corporate communicatie, een audit dienst, data-analisten, proces-analisten, een financiële afdeling, vertalers (voor brieven uit het buitenland) en een eigen Academie die mensen opleidt in de wetten die we uitvoeren. Genoeg leuke en interessante opties dus!

Werken met een beperking in de praktijk

We vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt bij de SVB. Je krijgt daarom de begeleiding die je nodig hebt. Naast jouw leidinggevende is een directe collega jouw buddy. Je buddy wijst je de weg in de SVB en werkt je in. We zorgen dat je een jobcoach krijgt als dat nodig is, maar je kunt ook je huidige jobcoach behouden.

Op de werkvloer en in de dagelijkse praktijk kun je bij ons verder rekenen op:

  • Aanpassingen in het gebouw
    De SVB heeft mogelijkheden om aanpassingen door te voeren in het gebouw/kantoor. Denk hierbij aan een andere plaatsing van je bureau, het verplaatsen van klinken en knoppen of het veranderen van een ingang voor een goede toegankelijkheid.
  • Aanpassingen op je werkplek
    Op de werkplek zijn veel aanpassingen mogelijk om ervoor te zorgen dat deze aansluit op jouw persoonlijke situatie. En dit gaat verder dan bijvoorbeeld het leveren van een aangepaste stoel of toetsenbord: onze collega’s bij IT zorgen voor aangepaste hard- of software als je niet goed met de standaarduitrusting overweg kan. Denk bijvoorbeeld aan brailleregels en schermlezers, een groter scherm of software voor mensen met een gehoorbeperking. Uiteraard is er meer mogelijk, neem gerust contact met ons op als je specifieke vragen hebt.
  • Vergoedingen vanuit het UWV
    Aanvullend vergoedt het UWV ook bepaalde hulpmiddelen als je te maken hebt met een structurele functionele beperking. Deze voorzieningen kunnen variëren van zaken waar je dagelijks mee werkt of die je mee kunt nemen naar je werkplek tot vervoersvoorzieningen of persoonlijke ondersteuning. Lees hier alles over de UWV-voorzieningen

Meer weten?

Heb je nog vragen, wil je direct je cv mailen of wil je eerst een (digitale) koffieafspraak met ons maken? Neem dan hier contact met ons op.

Weet je niet zeker of je in het doelgroepregister staat? Check het bij je jobcoach of kijk zelf op mijnUWV bij je ‘persoonlijke gegevens’ en klik vervolgens op ‘controleren’ Doelgroepregister.

Sta je niet in het doelgroepregister en heb je wel interesse in werken bij de SVB? Dan kun je natuurlijk altijd reageren op beschikbare vacatures. Deze vind je hier.

Verhalen van collega's

"Ik kan professional zijn én voel me gewaardeerd!"
Marjolein - Redacteur
"Tijdens mijn sollicitatie merkte ik al dat de SVB een warme organisatie is"
Martin - Medewerker trekkingsrecht
"Bij de SVB ben ik Sonneke, niet iemand met een handicap"
Sonneke - Serviceteammedewerker AOW

Over de SVB

Lees meer over onze doelen, onze werkwijze en over de SVB als werkgever.

Lees meer

Vakgebieden

Bij de SVB werken professionals en starters in allerlei vakgebieden. Bekijk een aantal uitgelichte vakgebieden.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland