"Tijdens mijn sollicitatie merkte ik al dat de SVB een warme organisatie is"

Martin - Medewerker trekkingsrecht

Maak kennis met Martin!

Zijn dienstverlenende karakter komt Martin dagelijks van pas in zijn werk; hij is pas tevreden als hij écht heeft geholpen. Door zijn inzet voor diversiteit en inclusie zorgt hij daarnaast dat de SVB nog meer een afspiegeling van de samenleving wordt.

“Al tijdens mijn sollicitatiegesprek merkte ik dat de SVB een unieke organisatie is, met een open karakter en een warme houding richting het personeel. Ik wist meteen: hier wil ik werken. Dat beeld is de afgelopen vijf jaar niet veranderd. Van een ruime eindejaarsuitkering tot collega’s die altijd klaarstaan om elkaar te helpen – wat mij betreft ga ik hier nooit meer weg.” 

Collegiaal 

“Ik begon op het Bedrijfsbureau, een soort secretariaat. Hier verzamelde ik managementinformatie om dit te categoriseren en rapporten te maken. Het was veel goochelen met Excel en gelukkig stonden mijn collega’s altijd klaar om me iets uit te leggen. Vervolgens ben ik overgestapt naar de afdeling Dienstverlening Zorg & Welzijn. Dit onderdeel van de SVB zorgt voor de uitbetaling en uitvoering van onder meer het Persoonsgebonden budget (PGB).”

“Als medewerker trekkingsrecht beheer ik het PGB van mensen die hier recht op hebben. Dit zijn onze budgethouders. Ik controleer de overeenkomsten tussen zorgverleners en budgethouders, check of de facturen van zorgverleners kloppen en betaal deze na goedkeuring. Ook beantwoord ik telefonisch vragen van mensen met een PGB.” 

Als ik iets tegenkom dat problemen kan opleveren voor een budgethouder, ga ik er achteraan.

Service voorop 

“Het mooiste aan mijn werk vind ik mensen helpen. Ik heb een enorm dienstverlenend karakter en neem de tijd voor elke vraag. Het is mijn missie te zorgen dat alle budgethouders weten wat zij moeten doen na ons telefoongesprek. Als ik iets tegenkom dat problemen kan opleveren voor een budgethouder, ga ik erachteraan. Die service moeten we leveren.” 

Afspiegeling van de samenleving 

“Bij mijn geboorte heb ik een rugbeschadiging opgelopen die ervoor zorgt dat ik al zo’n 20 à 25 jaar in een rolstoel zit. Zelf zie ik die stoel niet meer als een beperking, maar als mijn vrijheid. Toch heeft hij in het verleden gezorgd voor de nodige obstakels, ook in combinatie met mijn PTSS. Bij de SVB keken ze gelukkig niet naar mijn rolstoel, maar naar alles wat ik wél kan.” 

“Wat mij betreft moet het personeelsbestand van de SVB een afspiegeling zijn van de samenleving. Daarom maak ik me binnen het bedrijf hard voor diversiteit en inclusie. Iedereen moet welkom zijn, ongeacht ‘beperking’, geloofsovertuiging of seksuele voorkeur. Het mooie is dat de SVB hierin al verder is dan veel andere organisaties. Voor zo’n bedrijf wil ik werken.” 

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland