Werken voor de overheid

De SVB is een zogenaamd zelfstandig bestuursorgaan, dat sociale wetten uitvoert. De dynamiek van de maatschappij, politiek en technologie bepaalt elke dag de hartslag van werken bij de SVB. Een nieuwe klant, een nieuwe wet, het voorkomen van een hack, ingrijpen bij fraude, groeiende schuldenproblematiek bij klanten, het samenwerken met internationale organisaties. Dat alles vraagt van ons dat we stabiele en betrouwbare dienstverlening leveren, maar ook vernieuwen en meedenken met onze klant. Dus werken we volgens de letter én de geest van de wet.

Werken voor de overheid

 

Ons streven is dat iedereen krijgt waar hij recht op heeft. We houden daarbij actuele thema’s in de samenleving scherp in de gaten en kijken over de grenzen van onze eigen organisatie. Zo pakken we bijvoorbeeld bij uitzichtloze schulden een signalerende rol. We leggen voor onze klanten contact met gemeenten, zodat zij met elkaar tot een oplossing te komen.

Ambtseed/belofte afleggen

Vanaf 1 januari 2020 gelden voor SVB-medewerkers regels voor integriteit die rechtstreeks volgen uit de Ambtenarenwet 2017. In de Ambtenarenwet zijn verplichtingen vastgelegd voor overheidswerkgevers en werknemers als ambtenaar. Deze wet bevat vooral integriteitsbepalingen, over bijvoorbeeld het aannemen van geschenken, geheimhouding, het verbod van discriminatie en nevenwerkzaamheden.

Als je bij de SVB komt werken word je dus ambtenaar, waarvoor je als nieuwe medewerker de eed of belofte moet afleggen.

Vakgebieden

Bij de SVB werken professionals en starters in allerlei vakgebieden. Bekijk een aantal uitgelichte vakgebieden.

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland