Jouw eerste werkdag

In verband met Corona start je momenteel vanuit huis. Hiervoor kun je naast je laptop ook een beeldscherm en toetsenbord ontvangen, zodat je een fijne werkplek thuis kunt creëren.
Het inwerkprogramma loopt daarom net even anders, omdat alle kennismakingsgesprekken en overleggen digitaal zullen zijn. Dat neemt niet weg dat de SVB het erg belangrijk vindt dat je je als nieuwe medewerker snel op je gemakt voelt en dat je je, ook in tijden van Corona, verbonden voelt met de organisatie.

Welkom op je eerste werkdag

Introductie en het programma Welkom on Board

Inwerken verschilt natuurlijk per functie, in sommige functies start je met een uitgebreid opleidingstraject. Bij de SVB vinden we inwerken echter iets anders dan thuis raken en je thuis voelen in de organisatie. Hiervoor is het onboarding programma bedoeld.

Voor alle nieuwe medewerkers organiseren we een introductiebijeenkomst. Tijdens een SPOC (Small Private Open Course) leer je de organisatie en de nieuwe collega’s kennen. Gedurende de eerste drie maanden heb je toegang tot het platform voor nieuwe medewerkers. Via dit platform kun je contact onderhouden met de andere nieuwe medewerkers, kun je diverse informatieve modules doorlopen en ook vind je er een schat aan praktische informatie om je wegwijs te maken binnen de organisatie. Tenslotte koppelen we nieuwkomers vaak ook aan een ervaren collega, die helpt om makkelijk vertrouwd te raken met het werken bij de SVB

Ambtseed/belofte afleggen

De SVB is een zogenaamd zelfstandig bestuursorgaan, dat uitvoering geeft aan sociale wetten.
Vanaf 1 januari 2020 gelden voor SVB-medewerkers regels voor integriteit die rechtstreeks volgen uit de Ambtenarenwet 2017. In de Ambtenarenwet zijn verplichtingen vastgelegd voor overheidswerkgevers en werknemers als ambtenaar. Deze wet bevat vooral integriteitsbepalingen, over bijvoorbeeld het aannemen van geschenken, geheimhouding, het verbod van discriminatie en nevenwerkzaamheden.

Als je bij de SVB komt werken word je dus ambtenaar, waarvoor je als nieuwe medewerker de eed of belofte moet afleggen.

Vakgebieden

Bij de SVB werken professionals en starters in allerlei vakgebieden

Lees meer

Vacatures

Bekijk hier welke kansen er zijn

Lees meer

Onze recruiters

Wil je komen werken bij de SVB? Kom in contact met onze recruiters

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland