"Ik kan professional zijn én voel me gewaardeerd!"

Marjolein - Redacteur

Maak kennis met Marjolein!

In 2017 komt Marjolein in dienst bij de SVB als communicatiemedewerker Communicatie en Voorlichting, inmiddels onderdeel van de directie Strategie Recht en Communicatie. ‘Ik ben vaste redacteur voor intranet, het personeelsmagazine van de SVB, nieuwsbrieven en andere teksten. Ik houd enorm van schrijven, dus dat komt goed uit! Daarnaast coördineer ik alles wat met de narrowcasting te maken heeft. Dat zijn beeldschermen die we op alle locaties hebben hangen met nieuwsberichten. Ik keek een beetje op tegen de technische aspecten die daarbij komen kijken. Maar nu ik me erin verdiept heb, blijkt dat technische stuk goed bij me te passen.’

Veel diversiteit en samenwerking

In het communicatieteam gebeurt veel: ‘Van positionering tot woordvoering, leiderschapscommunicatie en verandercommunicatie; het zijn allemaal thema’s waar de communicatieadviseurs mee aan de slag zijn. Steeds in samenwerking met andere directies binnen de organisatie. Ook in mijn rol spreek ik veel collega’s’, vertelt Marjolein.

Het vinden van een baan was voor mij lastiger dan voor anderen.

‘De SVB was voor mij een goede plek om te starten na mijn studie Media, Informatie en Communicatie. Het vinden van een baan was voor mij lastiger dan voor anderen.’ Vanwege een aangeboren hartafwijking kan ze maar 20 uur werken per week. ‘Ik heb minder energie beschikbaar en moet die dan ook goed verdelen over de week. Stress heeft ook snel effect op mij, dus dat moet ik voorkomen.’ Marjolein is hierdoor een arbeidsparticipant; die een afstand heeft tot de arbeidsmarkt. In Marjoleins geval is dit het aantal uur dat zij maximaal kan werken en het aangepaste werkpakket zodat ze haar werk goed kan verdelen. Op basis van de participatiewet krijgen werkgevers een subsidie voor het in dienst nemen van arbeidsparticipanten. De SVB vindt diversiteit binnen de werkomgeving belangrijk, waardoor iedereen gelijke kansen krijgt.

Nieuwe uitdaging

“Binnen de SVB is er ruimte voor wat ik kan. Met de collega’s en mijn leidinggevende maak ik afspraken over mijn werkpakket, zodat het haalbaar is en toch ook uitdagend. Die coördinatie van narrowcasting had ik nooit op me genomen als ik daarin niet gestimuleerd was door mijn collega’s. Hierdoor kan ik een professional zijn en voel ik me gewaardeerd en niet de arbeidsparticipant. Dat is enorm belangrijk en voor mij ook de reden om mijn verhaal te vertellen.’

Na een dag op kantoor heeft Marjolein weinig energie over. Maar op haar vrije dagen en in het weekend maakt ze graag een wandeling langs het IJsselmeer, waar ze vlakbij woont, of kijkt ze met haar vriend een leuke film. Daarnaast is Marjolein een fervent boekenlezer en heeft ze een eigen blog waarop ze de boeken die ze heeft gelezen reviewt. ‘Een mooie combinatie van mijn liefde voor lezen en schrijven’.

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland