"Een opleiding is altijd bespreekbaar"

Eline - Senior Controller

Maak kennis met Eline!

Eline is sinds mei 2021 senior controller op de afdeling concern control. Ze is met haar team onder meer verantwoordelijk voor de rapportages aan het Ministerie van Sociale Zaken. Dankzij de flexibele instelling van de SVB houdt ze tijd over voor haar vier kinderen en grote hobby: sport. 

Ik vind cijfers gecombineerd met brede vraagstukken het mooist; laat mij maar doorvertalen wat cijfers nu eigenlijk zeggen. Bij de SVB doe ik dit ook nog eens voor de samenleving, Dit maakt mijn werk tastbaar, actueel en dynamisch. Ik hoor op het nieuws over bijvoorbeeld een verandering binnen de AOW en niet lang daarna ga ik er zelf mee aan de slag. Dat geeft me het gevoel dat ik iets doe wat verschil maakt. 

In mijn rol ben ik verantwoordelijk voor de externe rapportages aan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, op zowel financieel als beleidsmatig gebied. Ik heb veel contact met alle directies binnen de SVB om hierover een goed oordeel te vormen en de juiste input te ontvangen. We zijn gehouden aan de wettelijke termijn, wat betekent dat wij alles binnen een korte tijd moeten afronden. Heel hectisch, maar ook mooi om als team voor elkaar te krijgen. 

Daarnaast monitor ik de resultaten van het gemeenschappelijk managementcontract. We hebben met collega’s van strategie een format gemaakt om te bepalen in hoeverre we alle beleidsdoelstellingen behalen. Door voortgangsrapportages op te stellen kunnen we hiermee ook sturen. Daarvoor onderhouden we contact met alle directies, schrijven we financiële aanbevelingen en signaleren we eventuele issues.”

Het kan heel hectisch zijn, maar mooi om als team te doen.

Persoonlijke ontwikkeling

“Ik werk samen met allerlei verschillende afdelingen. Hierdoor heb ik het bedrijf in korte tijd goed leren kennen. Bij de SVB draait het om de mens zelf. Natuurlijk moet je resultaten leveren, maar je bepaalt zelf de invulling. Zo is het altijd bespreekbaar als je een opleiding wilt volgen, ook als deze op persoonlijk vlak is. Jij bepaalt in welke richting je je wilt ontwikkelen.  

Ik heb vier kinderen en sport veel in mijn vrije tijd; padel, tennis en wielrennen zijn mijn favorieten. Dan is het fijn dat we hybride werken: minimaal één dag op kantoor, de rest naar wens thuis of op kantoor. Ik kan hierdoor in mijn lunchpauze even gaan tennissen of met een kind naar de tandarts. Als ik uren mis, haal ik deze op een ander moment in. Dit geeft me een groot gevoel van vrijheid. “ 

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland