Business controller

Een totaalbedrag van 45 miljard euro aan jaarlijks te betalen sociale verzekeringen aan 5,5 miljoen klanten. Ga er maar aanstaan. Logisch dat wij onze financiën op orde moeten hebben. De afdeling Finance is daar van a tot z verantwoordelijk voor. Onze business controllers zijn de verbindende schakel tussen de administratie en de business. Ze schatten in wat de financiële gevolgen zijn van nieuwe initiatieven binnen de organisatie.

Dagelijkse bezigheden van een business controller

Het bewaken en analyseren van alle beschikbare stuur- en verantwoordingsinformatie binnen de SVB en dat beoordelen op risico’s, gevolg en belang. Dat is waar een business controller zich bij ons mee bezighoudt. Althans, daar begint het mee. Want op basis van hun analyses adviseren de business controllers het bestuur en management. Allemaal zodat de juiste maatregelen genomen kunnen worden met een goede balans van risicoreductie, doelmatigheid en efficiency. Hard nodig, want het houdt onze organisatie slagvaardig en effectief en juist daardoor kunnen we zo goed meebewegen met interne- en externe ontwikkelingen.

Een business controller van de SVB herken je meteen

Dit zijn de analytische masterminds van de SVB. Mensen die door een chaotische context heen kijken om de belangrijkste informatie ergens uit te kunnen pikken. Planmatig ingesteld en buitengewoon goed in het stellen van de juiste prioriteiten. De business controller is de kritische sparringpartner op strategisch en tactisch niveau. Dus bij uitstek iemand die contact heeft met alle lagen binnen een organisatie. Goed luisteren, communiceren en draagvlak creëren is dus onmisbaar.

Dit moet je weten over ons vakgebied finance

In totaal werken er bij ons zo’n tachtig mensen binnen finance op ons hoofdkantoor in Amstelveen. Er is veel ruimte voor initiatief, want we zijn continu in ontwikkeling. Automatisering van processen, verbeteren van systemen, implementatie van robotics, datagedreven werken; er zijn tal van actuele thema’s die spelen. Innovatie is bij ons een belangrijk gegeven, uiteraard naast bestaande werkzaamheden en verantwoordelijkheden.

Vacature business controller

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature business controller hebben? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.

Uitgelichte vacatures

Senior Medewerker Financiële Administratie

 • Arbeidsduur: 36 uur
 • Salaris: 3.541,- tot 4.522,-
 • Opleidingsniveau: hbo
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Business Controller Directie Sociale Verzekeringen

 • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
 • Salaris: 4.323,- tot 5.737,-
 • Opleidingsniveau: hbo+, wo
 • Locatie: Utrecht
Bekijk de vacature

Teamleider Financiële Administratie

 • Arbeidsduur: 36 uur
 • Salaris: 4.323,- tot 5.737,-
 • Opleidingsniveau: hbo
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Verhalen van collega's

"Een opleiding is altijd bespreekbaar"
Eline - Senior Controller
"De SVB wil een goede werkgever zijn, dat blijkt uit alles"
Hsueh Hwen - Controller

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland