Auditor

Bij een organisatie als de SVB is de kwaliteit van de uitvoering van vitaal belang. Logisch, met een jaarlijks totaalbedrag van 45 miljard euro aan sociale verzekeringen voor 5,5 miljoen klanten. En met 11 locaties en 4.000 medewerkers verspreid over heel Nederland. Dat vraagt wat van de betrouwbaarheid van de systemen, processen en governance van een organisatie. De auditors van de SVB leveren hieraan een belangrijke bijdrage.

Dagelijkse bezigheden van een auditor

Weten wat er speelt en gevraagd en ongevraagd advies geven. Dat is essentieel. Uiteraard op basis van risicogericht onderzoek waarbij inzichtelijk wordt gemaakt wat er wel of niet goed gaat. Dat lijkt logisch en eenvoudig, maar omvat de nodige uitdagingen. Auditors luisteren, analyseren, controleren en geven bevindingen en conclusies terug aan hun opdrachtgevers. Over processen, IT-systemen, financiële verantwoordingen en governance. Als kritische business partner helpen zij de SVB om iedere dag een stukje beter te worden.

Een auditor van de SVB herken je meteen

Het zijn uiteraard experts in financieel-, operationeel- en/of IT-auditing. Ze kunnen luisteren en weten hun resultaten goed over te brengen op anderen, waarbij ze stevig voor hun mening kunnen staan. En onze auditors zijn innovatief. Ze lopen qua expertise voor op een aantal belangrijke ontwikkelingen, zoals cultuur en gedrag, cybersecurity audits en vernieuwende onderzoeksmethoden.

Omdat de vraagstukken waarmee de SVB te maken heeft divers en complex zijn, vraagt dit een onderzoeksaanpak die bij iedere audit anders is. Auditors bij de SVB kijken daarom verder dan hun eigen vakgebied en hun standaardrol als auditor. Ze beschikken over een flinke dosis flexibiliteit en durven uit hun comfortzone te treden. Want het werk als auditor eindigt niet bij het rapporteren van de resultaten van het onderzoek. De auditors van de SVB zoeken naar alle mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de uitkomsten ook daadwerkelijk tot vervolgstappen leiden. Dit alles doen zij niet alleen, maar vanuit een sterk team.

Auditor, internal auditor, operational auditor, financial auditor, IT auditor

Het type functie hangt onder meer af van de achtergrond van de auditor en de aard van de activiteiten van de internal audit afdeling. Gezien de brede rol van de Audit Dienst van de SVB werken hier zowel Operational auditors, Financial auditors, als IT auditors.

Dit moet je weten over ons vakgebied Audit

De Audit Dienst is een zelfstandig en onafhankelijk opererende afdeling. Het is zowel de controlerend accountant als de interne audit-afdeling van de SVB. De auditors onderzoeken de processen en systemen van de SVB. Het zijn stuk voor stuk professionals die werken vanuit een onafhankelijke en klantgerichte houding. Ze gaan integraal te werk en voeren een groot deel van de audits uit als multidisciplinair team.

In totaal werken er ongeveer 25 mensen bij de Audit Dienst, op onze locatie in Amstelveen. De platte structuur maakt daar veel mogelijk. Bovendien is er een breed werkveld, veel ruimte voor initiatief en voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Continue ontwikkeling is een van de belangrijke pijlers van onze afdeling. We werken stapsgewijs aan de verdere verbetering van de eigen producten en diensten. Daarbij maken we veel gebruik van inzichten uit andere vakgebieden en ontwikkelen ze nieuwe technieken zoals data-analyse.

Vacature auditor

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature auditor hebben? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.

Verhalen van collega's

"Het publieke domein kent zijn eigen uitdagingen en verantwoordelijkheden."
Mathijs - Internal auditor
"Ik kan mezelf zijn; de diversiteit geeft mij een vertrouwd gevoel"
Samira - Auditor

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland