"Het publieke domein kent zijn eigen uitdagingen en verantwoordelijkheden."

Mathijs - Internal auditor

Maak kennis met Mathijs!

Mathijs is een internal auditor en voert audits en onderzoeken uit. Zowel financieel als op het gebied van IT en operationele zaken. Naast zijn werk én zijn studie doet hij vrijwilligerswerk, waarmee hij een bijdrage wil leveren aan de maatschappij.

Werkzaamheden van de Audit Dienst

De Audit Dienst voert onder andere de controle van de financiële verantwoording uit. En van de IT-systemen en -processen. Ze toetsen dus bijvoorbeeld of het financiële jaarverslag een juiste weergave geeft van de feitelijke situatie. En of het voldoet aan alle wet- en regelgeving. Daarnaast geven de auditors waar mogelijk, gevraagd en ongevraagd, adviezen ter verbetering van de processen.

“Vanuit mijn rol heb ik contacten in alle lagen van de SVB en wij beschikken als afdeling over veel kennis van de organisatie. De Audit Dienst heeft een hele platte structuur. Daardoor kunnen wij met zijn allen invulling geven aan de ontwikkeling van de afdeling en van de SVB.”

“Hiervoor werkte ik in de financiële wereld, waar naast kwaliteit ook strak werd gestuurd op innovatie en resultaat. Soms mis ik de commerciële drive en druk om te innoveren en beter te worden nog wel eens. Al ben ik er ondertussen ook achter dat werken voor de overheid weer andere factoren met zich meebrengt.”

Binnen de SVB zijn volop mogelijkheden om bij te leren.

Blijven bijleren, ook als afdeling

Binnen de Audit Dienst verwacht men dat je continu bijleert. Als afdeling gebeurt dit bijvoorbeeld met vaktechnische updates en teamdagen. Daarnaast zijn er binnen de SVB volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

“Zelf volg ik momenteel een post-masteropleiding accountancy aan de Universiteit van Amsterdam.”

Flexibele uren en thuiswerkmogelijkheden

“Ik heb het erg naar mijn zin, ook al vond ik de SVB in eerste instantie niet meteen de meest sexy werkgever. Doordat ik mijn tijd flexibel kan indelen en op gepaste momenten thuis kan werken geeft mij dat meer bewegingsvrijheid. Zelf heb ik ervoor gekozen om vier keer negen uur te werken zodat ik op vrijdag kan studeren.”

“Het publieke domein kent zijn eigen uitdagingen en verantwoordelijkheden. Dagelijks zijn professionals vanuit verschillende vakgebieden hard aan het werk om ervoor te zorgen dat mensen krijgen waar ze recht op hebben.”

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland