Bedrijfsjurist

Binnen de SVB is rechtmatige uitvoering een van de kerntaken. De SVB is immers een uitvoerder van wet- en regelgeving. We willen dat de klanten in één keer goed en snel krijgen waar ze recht op hebben. Daarbij zijn de juridische aspecten en belangen onvermijdelijk. Logisch dus dat onze juristen een grote rol spelen in de organisatie. Juristen die begrijpen dat onze klanten de SVB nodig hebben.

Dagelijkse bezigheden van een bedrijfsjurist

Van werken aan de juridische aspecten van onze IT, tot het beoordelen en adviseren over aankoopcontracten. En van advies in ontslagzaken tot gesprekken met de top van de organisatie over een aanbestedingstraject. Geen dag is hetzelfde en het werk is zeer afwisselend. De adviserende rol van onze bedrijfsjuristen is van groot belang want ze zijn de steun en toeverlaat van veel SVB’ers op een breed juridisch gebied. Zij laten het recht werken voor de bedrijfsvoering van de SVB en dragen zo bij aan de strategische doelen van de organisatie.

Een bedrijfsjurist van de SVB herken je meteen

Het zijn vakmensen mét humor. Door externe en interne ontwikkelingen vernieuwt en verbetert de juridische functie van de SVB zich continu. Onze bedrijfsjuristen gaan daar flexibel mee om en herkennen continu verbeteren als onderdeel van hun werk. Ze zijn dan ook niet bang voor veranderingen, maar zien die juist als uitdaging. Dankzij hun conceptueel inzicht is dat trouwens geen probleem. Omdat ze de hele organisatie als opdrachtgever hebben zijn het echte teamspelers. Ze kunnen goed luisteren en een snelle probleemanalyse maken. En dat is dan wel weer zo prettig voor die collega’s die ze helpen met hun advies.

Bedrijfsjurist of aanbestedingsjurist

Voor dezelfde functie worden vaak verschillende functienamen gebruikt. Zo is de bedrijfsjurist vergelijkbaar met de aanbestedingsjurist. Niet enorm belangrijk zo’n naam, het gaat natuurlijk om de inhoud van het werk.

Dit moet je weten over ons vakgebied juridisch

De bedrijfsjuridische dienst binnen ons vakgebied juridisch is actief op alle terreinen. Van arbeidsrecht tot IT-recht en van aanbestedingsrecht tot WOB-verzoeken. De bedrijfsjuristen hebben de SVB als klant en een juridisch adviserende rol richting stakeholders, directie bedrijfsvoering en IT-directie.

Bij de SVB werken in totaal ongeveer 170 mensen in het vakgebied juridisch. De juristen SV en bedrijfsjuristen in Amstelveen. De procesjuristen en juridisch medewerkers verdeeld over alle vestigingen, deels bij juridische zaken en deels bij de service teams van dienstverlening. En de juristen PGB in Utrecht.

De juridische discipline staat binnen de SVB bekend als partner en geweten van de organisatie. In de praktijk vertaalt zich dat naar het juridisch adviseurschap in al haar facetten (partner) en het bewaken van de juridische grenzen (geweten). Essentieel om een bijdrage te kunnen leveren aan het sociaal verzekeringsstelsel in onze samenleving.

Vacature bedrijfsjurist

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature bedrijfsjurist hebben? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.

Verhalen van collega's

"Collega's blij maken met het juiste advies"
Madelon - Bedrijfsjurist

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland