Juridisch medewerker

Binnen de SVB is rechtmatige uitvoering een van de kerntaken. De SVB is immers een uitvoerder van wet- en regelgeving. We willen dat de klanten in één keer goed en snel krijgen waar ze recht op hebben. Daarbij zijn de juridische aspecten en belangen onvermijdelijk. Logisch dus dat onze juristen een grote rol spelen in de organisatie. Juristen die begrijpen dat onze klanten de SVB nodig hebben.

Functieprofiel Juridisch medewerker

Dagelijkse bezigheden van een juridisch medewerker

Onze juridisch medewerkers beoordelen bezwaarzaken van klanten, waarbij ze kennis van wetten en regelingen toepassen. Ze behandelen de bezwaren die klanten aantekenen tegen voorgenomen besluiten door de service medewerkers. Tijdens een interne opleiding leren ze alles over de wet, regelingen en systemen. Daarna zijn ze de verbindende factor tussen onze klant en collega’s van het vakgebied juridisch. De juridisch medewerker vindt het leuk om de juiste toepassing van verschillende wetgeving te onderzoeken. Hij of zij heeft persoonlijk contact met klanten en zorgt dat de klanten zich gehoord voelen en krijgen waar ze recht op hebben.

Een juridisch medewerker van de SVB herken je meteen

De beste dienstverlening leveren is het doel van een juridisch medewerker. Dankzij inlevingsvermogen en klantgerichtheid, gecombineerd met kennis van wetten en regels maken ze hun dienstverlening iedere dag een stukje beter. Extra opvallend aan de juridisch medewerker is de leergierigheid en de wil om zichzelf te ontwikkelen. Dat lijkt wel in hun DNA te zitten.

Juridisch medewerker, juridisch adviseur of medewerker bezwaar

Voor dezelfde functie worden vaak verschillende functienamen gebruikt. Zo is de juridisch medewerker vergelijkbaar met de juridisch adviseur of medewerker bezwaar. Niet enorm belangrijk hoor zo’n naam, het gaat natuurlijk om de inhoud van het werk. En dat onze klanten optimaal geholpen worden.

Dit moet je weten over ons vakgebied juridisch

Bij de SVB werken in totaal ongeveer 170 mensen in het vakgebied juridisch. De juristen SV en bedrijfsjuristen in Amstelveen. De procesjuristen en juridisch medewerkers verdeeld over alle vestigingen, deels bij juridische zaken en deels bij de service teams van dienstverlening. En de juristen PGB in Utrecht.

Vacature juridisch medewerker

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature juridisch medewerker hebben? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.

Verhalen van collega's

"Bijdragen aan de maatschappij"
Alex - Juridisch adviseur

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland