Jurist

Binnen de SVB is rechtmatige uitvoering een van de kerntaken. De SVB is immers een uitvoerder van wet- en regelgeving. We willen dat de klanten in één keer goed en snel krijgen waar ze recht op hebben. Daarbij zijn de juridische aspecten en belangen onvermijdelijk. Logisch dus dat onze juristen een grote rol spelen in de organisatie. Juristen die begrijpen dat onze klanten de SVB nodig hebben.

Dagelijkse bezigheden van een jurist

De werkzaamheden van onze juristen zijn uiteraard afhankelijk van hun werkveld en specialisatie. Dat kunnen privacy- en arbeidsrechtspecialisten zijn die zich met de PGB bezighouden. Bijvoorbeeld door budgethouders te begeleiden bij hun taak als werkgever. Maar ook juristen die opereren op het vlak van Sociale Verzekeringen. Zij die zich richten op de toepasselijke wetgeving van de AOW of de kinderbijslag. De SVB is een dynamisch bedrijf, waar altijd wat aan de hand is. Dat zorgt ervoor dat er ook altijd iets op je bord ligt. Taakinhoudelijk is het geven van juridisch advies aan collega’s, management en de organisatie het allerbelangrijkst.

Een jurist van de SVB herken je meteen

De juristen die bij ons werken hebben stuk voor stuk een hart voor sociale zekerheid. Ze vinden het een sport om hun juridische kennis zo effectief mogelijk toe te passen voor de samenleving. De soms complexe kwesties gaan ze te lijf met een creatieve en oplossingsgerichte aanpak. Omdat ze de hele organisatie als opdrachtgever hebben zijn ze zeer samenwerkingsgericht. Ze kunnen goed luisteren en een snelle probleemanalyse maken. En dat is dan wel weer zo prettig voor die collega’s die ze helpen met hun advies.

Dit moet je weten over ons vakgebied juridisch

We hebben juristen gespecialiseerd op het terrein van de PGB, privacy- en arbeidsrechtspecialisten. En juristen die hoofdzakelijk opereren op het vlak van Sociale Verzekeringen (SV), zoals AOW en kinderbijslag. Uiteraard bestaat ons team ook uit een flinke groep beleidsjuristen die de juridische beleidskaders opstellen waarlangs dienstverlening moet werken. Alle juristen helpen met het voeren van principiële juridische procedures.

Bij de SVB werken in totaal ongeveer 170 mensen in het vakgebied juridisch. De juristen SV en bedrijfsjuristen in Amstelveen. De procesjuristen en juridisch medewerkers verdeeld over alle vestigingen, deels bij juridische zaken en deels bij de service teams van dienstverlening. En de juristen PGB in Utrecht.

De juridische discipline staat binnen de SVB bekend als partner en geweten van de organisatie. In de praktijk vertaalt zich dat naar het juridisch adviseurschap in al haar facetten (partner) en het bewaken van de juridische grenzen (geweten). Essentieel om een bijdrage te kunnen leveren aan het sociaal verzekeringsstelsel in onze samenleving.

Vacature jurist

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature jurist hebben? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland