"Je krijgt ruimte om je te ontwikkelen"

Frank - Data engineer

Maak kennis met Frank!

Ik ben Frank en ik ben data engineer in het Datalab van de SVB. Als je iets serieus wil met data bij de SVB kom je bij ons terecht. We krijgen veel verschillende vragen en taken, wat het werk uitdagend maakt. Ik ben gek op analyseren en vind het ook leuk om data toegankelijk te maken.

‘Ik heb echt leuke en slimme collega’s’

Inhoudelijk was er meteen een match met de SVB. Ik had jarenlang gedetacheerd gewerkt en heb dus veel vergelijkingsmateriaal als het gaat om werken met data. Ik werkte als BI engineer waarbij ik alle data ontsloot en analyseerbaar neerzette, maar bij de SVB kan ik ook de analyses maken. We doen dat met een jong team met leuke en slimme collega’s, dat graag wil leren en de SVB verder wil brengen. Dit zijn data scientists, data engineers, DevOps en een productowner en geregeld sluiten businessanalisten bij ons aan. We maken gebruik van agile principes.

‘Met ons ‘data lake’ kun je al je data verzamelen’

Momenteel bouw ik aan een data lake, een veilige robuuste omgeving, waaruit je razendsnel data kunt ophalen en koppelen. We analyseren en bewerken de data met o.a. Rstudio. Daarmee kun je prachtige dingen doen, zoals process mining en text mining, statistische modellen bouwen, of met machine learning. Met deze methodieken bieden we inzichten aan de organisatie over onze eigen processen, zoals of we tijdig beslissingen nemen. Of we voorspellen, bijvoorbeeld de kosten van de AOW of wanneer mensen in financiële problemen dreigen te raken. Dan kunnen we tijdig hulp bieden. Ik merk dat mijn werk bijdraagt aan het efficiënter maken van de organisatie, doordat we kunnen aantonen wat er wel en niet goed werkt. Dat maakt mijn werk nuttig!

‘Je krijgt ruimte om je te ontwikkelen’

Data analyse blijft de komende jaren echt een vak waarin ik kan blijven groeien omdat het vakgebied zich ook ontwikkelt. Gelukkig stimuleert de SVB je ook om bij te blijven. Zo ga ik naar Data science Meet-ups en volg ik cursussen en opleidingen. De komende jaren kunnen we ons team verder professionaliseren en meer met andere partijen samenwerken zoals met gemeenten en de Belastingdienst, maar ook met HBO’s of universiteiten.

Bij de SVB kun je veel doen aan je eigen ontwikkeling.

‘Meer balans werk-privé’

Bij de SVB kun je veel doen aan je eigen ontwikkeling. Vaak zijn opleidingen(deels) in werktijd en betaalt de SVB hier ook aan mee. Met kleine kinderen is dat prettig, dan houd ik wat meer tijd over voor hen en mijn vrouw, in plaats van dat alles ’in de avonduren’ moet. Echt een verschil met mijn vorige werkgever.

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland