BI Developer

Functieprofiel BI Developer

BI Developer

Een veranderende maatschappij zorgt dat ook de SVB constant in verandering is. Een BI Developer weet als geen ander de evoluerende informatiewens van collega’s om te zetten in waardevolle producten, waaronder dashboards en rapportages 

Dagelijkse bezigheden van een BI Developer

Het Business Intelligence Team houdt zich bezig met de informatiestromen binnen de organisatie. De BI Developer zorgt dat deze worden vertaald naar behoeften van de klant door apps en dashboards te ontwikkelen waarmee we informatie uit data halen, deze informatie inzichtelijk te maken voor de collega’s en het management te adviseren.  

Technologie speelt een belangrijke rol in deze functie, maar altijd in combinatie met de behoeften van collega’s en externe relaties. Dit betekent dat er een nauwe samenwerking is met zowel het eigen team als andere afdelingen. De ene dag bestaat vooral uit informatie ophalen en intern overleggen, de andere dag draait om ontwikkelen en rapportages bouwen. 

Agile en scrum

Het Business Intelligence Team van de SVB werkt volgens de agile werkmethode met de scrummethodiek. Iedereen werkt aan een van de storys van het storyboard. Soms is dat eenvoudig en soms complex en ben je er langer mee bezig.. Via de daily stand-up, houden de collega’s elkaar op de hoogte van de voortgang en eventuele obstakels.  

Een BI Developer van de SVB herken je meteen

Voor BI Developers bij de SVB kennen technologische tools geen geheimen. Ze zijn gedreven en vinden het fijn om met hun expertise de collega’s en de SVB verder te helpen. Doordat onze BI Developers informatie inzichtelijk weten te maken, kan de SVB nog beter haar maatschappelijke taken uitvoeren. Ze krijgen volop ruimte om door te leren en doen dan ook niets liever. 

Dit moet je weten over ons vakgebied Data en Analytics

Er is steeds meer aandacht voor gegevens, zowel bij de SVB als bij onze ketenpartners. Dat betekent ook veel ontwikkelingen en initiatieven, zoals het vergroten van datakwaliteit. En we halen steeds meer informatie over onze processen uit onze data, onder andere met process mining. Het zijn stuk voor stuk aandachtsgebieden waar het vakgebied Data & Analytics binnen de SVB zich op richt. Dankzij de gigantische hoeveelheid data biedt dit veel kansen. Bijvoorbeeld om te ontdekken wat de balans is tussen bruikbare en onnodige informatie, waardoor we verder kunnen automatiseren. Met robotics bijvoorbeeld, een ontwikkeling waarin we vooroplopen en waar we best trots op zijn.

We gaan onze uitdagingen multidisciplinair te lijf. Door een goede samenwerking tussen proces- en business analisten, developers, data engineers en data scientists komen we tot de gewenste verbeteringen. 

Vacature BI Developer

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature devops engineer hebben? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.

Verhalen van collega's

"Ik voel me als een vis in het water"
Aarti - BI Developer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland