"Ik voel me als een vis in het water"

Aarti - BI Developer

Maak kennis met Aarti!

Voor Business Intelligence Developer Aarti was de overstap naar een overheidsorganisatie niet vanzelfsprekend. En dan kwam ze ook nog terecht in een functie waarin ze geen ervaring had. Een paar maanden later zegt ze met een grote lach: ‘Ik voel me als een vis in het water’.  

“Ik plukte altijd al graag de dag. Nu pluk ik een story van ons storyboard. Als BI Developer werk ik in een scrum-team. Onze belangrijkste taak is het ontvangen van de klantwens en deze omzetten in een waardevol programma dat inzicht biedt, vooral in de vorm van apps en dashboards. Zo kan HR ons bijvoorbeeld vragen om een dashboard dat verloftrends helder maakt. 

We gebruiken in ons werk verschillende tools. Voor we een rapportage kunnen bouwen, vindt er eerst ontwikkelwerk plaats in Visual Studio. Dat ontwikkelwerk bestaat onder andere uit het onderling leggen van relaties tussen facts en dimensies. Door middel van DAX-formules worden waardes berekend, deze komen terug met meetwaarden in de rapportage. Soms is het nodig zelf een view te wijzigen met SQL.” 

Passie voor data 

“In mijn vorige functie was ik data-analist in de retail. Nu bereid ik rapporten voor in plaats van dat ik ze analyseer. Ik solliciteerde eigenlijk naar een andere functie bij de SVB, maar mijn passie voor data was zo groot dat ze deze baan perfect bij me vonden passen. Ik dacht zelf niet genoeg technische ervaring te hebben, maar SVB zag mijn talent. Deze carrièreswitch voelt oprecht als een cadeautje. 

Het werken in een scrumteam is nieuw voor me. We beginnen elke dag met een stand-up, waardoor je goed weet waarmee je collega’s bezig zijn en wat mogelijke obstakels zijn. De ene dag zijn we vooral aan het overleggen, de andere dag bezig met ontwikkelen en rapportages bouwen. Inmiddels heb ik veel kennis opgedaan on the job en binnenkort krijg ik een week lang Power BI-training. Dan is mijn basis nog sterker.” 

Ik vertaal data naar bruikbare informatie.

Floreren 

“Het mooie van deze functie vind ik dat je een specialist bent en je dienstbaarheid bewijst door middel van techniek. De collega’s zijn blij met de inzichten die ik lever; ik vertaal data naar bruikbare informatie. Ik sta ervan te kijken hoe zeer ik mezelf kan zijn in deze functie en hoeveel ruimte ik heb om te floreren. Ik voel me als een vis in het water.” 

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland