"De SVB geeft me de ruimte om te groeien en te exploreren"

Betül - Informatiemanager Datagedreven Werken

Maak kennis met Betül!

Betül benadert elke dag alsof het de beste dag van het jaar is. Die visie past ze ook toe in haar werk, waarin ze zorgt voor de digitale transformatie van de organisatie. “Onze dienstverlening moet goed blijven, ook in een wereld die snel verandert.”  

“Ik werk al meer dan tien jaar voor de SVB en heb functies gehad die op dat moment pasten bij mijn leven. Zo was ik contract- en aanbestedingsspecialist, sectiemanager en nu strategisch adviseur. De SVB geeft me de ruimte om te groeien en te exploreren; zo heb ik een leiderschapsprogramma kunnen doen bij Nyenrode, wat een droom van mij was. 

Digitale transformatie

Mijn officiële functietitel is Corporate Informatiemanager Datagedreven Werken. Dit betekent dat ik werk aan de digitale transformatie binnen de organisatie. Dit zorgt ervoor dat onze dienstverlening richting de burger goed blijft, ook binnen snel veranderende maatschappelijke en IT-ontwikkelingen. Ons doel is de overheidsdienstverlening beter op elkaar te laten aansluiten en in te richten naar de levensgebeurtenissen van de burger. 

Dit doen we vanuit de SVB datastrategie en doelstellingen. Je kunt denken aan trendwachting en marktverkenning voor innovatie ontwikkelingen zoals zelflerende algoritmes, dataontsluiting en machine learning. Het meedenken over het ontwerp en de inrichting van het strategisch beleid en het vertalen naar tactisch en operationeel datamanagementbeleid. En het adviseren van de directie en het management over algoritmeontwikkeling en gebruik. Hiervoor baseren we ons op de TOGAF Enterprise Architectuur en het DAMA DMBok raamwerk. 

Wij zorgen dat de dienstverlening goed blijft, ook in een wereld die snel verandert.

Verbinden en verbeteren

“Mijn rol is divers, adviserend, organisatiebreed en directie-overstijgend. Dat past het best bij mij als persoon en zorgt dat ik opbloei. Ik leer veel van mijn collega’s bij CIO Office. We bekijken de organisatie met een helikopterview en proberen continu op verbindende wijze verbeteringen voor te stellen en door te voeren.  

Waar ik in mijn vrije tijd blij van word? Mijn dochters, mensen ontmoeten met diepgang en een gul hart, mijn vrijwilligerswerk voor stichting Jarige Job en mooie belevenissen met geliefden. Mijn motto: vandaag is de beste dag van het jaar. Pas morgen kun je daar anders over denken.”  

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland