DevOps engineer BI

DevOps engineer

De SVB is altijd in beweging. Een continu veranderende maatschappij plus een steeds verder ontwikkelde digitale dienstverlening zorgen voor veel dynamiek. Datagedreven processen, robotics, AI; het zijn allemaal zaken waar we nu of in de toekomst mee te maken hebben. Onze devops engineers focussen zich op het automatiseren van repeterende handelingen.

Dagelijkse bezigheden van een devops engineer

Het analyseren van bedrijfsprocessen en het ontwerpen van de oplossing volgens Blue Prism-standaarden. De oplossing? Ja. Dat is bij robotics wanneer een repeterende handeling geautomatiseerd kan worden. Dat doen ze uiteraard niet alleen. Maar in samenwerking met de business analist en soms na overleg met gebruikers of collega-engineers. Zodra de devops engineer het proces gerobotiseerd heeft legt hij of zij alles vast in de documentatie. En vervolgens monitoren ze de oplossing, zorgen dat hij blijft werken en gaan aan de slag met wijzigingen indien die nodig zijn. Het is een continu proces van realiseren, bijhouden en verbeteren.

Een devops engineer van de SVB herken je meteen

Technische wondermensen achter een toetsenbord. Collega’s die hun hand niet omdraaien voor scripting-technologie, zoals excel-macro’s of visual basic-scripts. Een devops engineer beheerst dat. De engineers staan bekend om hun teamgeest en helpen elkaar waar nodig. Als ze zelf de puzzel niet oplossen is er altijd een ander die de juiste oplossing weet.

Devops engineer, rpa developer of it specialist

Voor dezelfde functie worden vaak verschillende functienamen gebruikt. Zo is de devops engineer vergelijkbaar met de rpa developer of it specialist. Niet enorm belangrijk hoor zo’n naam, het gaat natuurlijk om de inhoud van het werk. En dat onze klanten optimaal geholpen worden.

Dit moet je weten over ons vakgebied Data en Analytics

Er is steeds meer aandacht voor gegevens, zowel bij de SVB als bij onze ketenpartners. Dat betekent ook veel ontwikkelingen en initiatieven, zoals het vergroten van datakwaliteit. En we halen steeds meer informatie over onze processen uit onze data, onder andere met process mining. Het zijn stuk voor stuk aandachtsgebieden waar het vakgebied Data & Analytics binnen de SVB zich op richt. Dankzij de gigantische hoeveelheid data biedt dit veel kansen. Bijvoorbeeld om te ontdekken wat de balans is tussen bruikbare en onnodige informatie, waardoor we verder kunnen automatiseren. Met robotics bijvoorbeeld, een ontwikkeling waarin we vooroplopen en waar we best trots op zijn.

We gaan onze uitdagingen multidisciplinair te lijf. Door een goede samenwerking tussen proces- en business analisten, developers, data engineers en data scientists komen we tot de gewenste verbeteringen. 

Vacature DevOps engineer

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature devops engineer hebben? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.

Verhalen van collega's

"Je krijgt ruimte om je te ontwikkelen"
Frank - Data engineer
"Er zijn korte lijnen en is veel direct contact met collega's"
Joris - Developer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland