"Er zijn korte lijnen en is veel direct contact met collega's"

Joris - Developer

Maak kennis met Joris!

Sinds 2018 werkt Joris als developer op de afdeling IT. Het gemengde team werkt volgens de scrummethode en biedt veel ruimte voor eigen inbreng. Het gebruiksvriendelijker maken van applicaties geeft Joris energie.

Applicaties gebruiksvriendelijker maken

De dagelijkse werkzaamheden van Joris bestaan vooral uit het ombouwen van Windowsapplicaties naar webapplicaties. Want het verbeteren van bestaande en het toepassen van nieuwe technologieën is nodig om klanten van de SVB nog beter van dienst te zijn.

Ik haal de meeste voldoening uit het gebruiksvriendelijker maken van de applicaties.

“Langzaam maar zeker zijn we aan het vernieuwen. Dat sommige applicaties verouderd zijn, zorgt wel eens voor gedoe. Bij de keuze van nieuwe technologieën krijgen we veel vrijheid, dat geeft energie. Uiteindelijk haal ik de meeste voldoening uit het gebruiksvriendelijker maken van de applicaties.”

Kansen om nieuwe dingen te leren

Joris werkt vooral aan de frontend in Angular en doet steeds meer backendwerk in .NET Core. “Bij de SVB heeft iedereen een specialisme (T-profiel), dat gaf mij de kans mijn backendkennis te vergroten. Ook deden we in 2018 twee keer een innovatiesprint waarin we met Azure en NativeScript aan de slag gingen.”

Technologische veranderingen gaan zo snel, dat je je als medewerker moet blijven ontwikkelen. “Angular is een voorbeeld van zo’n technologische verandering. We hebben bij de SVB Angular als standaard framework voor de frontend.”

De werksfeer bij de SVB

“Ik ben een vrij rustig persoon, die in mijn vrije tijd het liefst met vrienden afspreekt om wat te drinken of te eten. Een goede werksfeer vind ik ook zeer belangrijk en die ervaar ik ook bij de SVB. Het is fijn dat er korte lijnen zijn en dat er veel direct contact is met collega’s in het land. Ik spreek ze bijvoorbeeld tijdens demo’s en af en toe lopen we bij elkaar langs als er vragen of problemen zijn. Het gaat vaak om het in kaart brengen van wensen en vragen over hoe ze de applicaties gebruiken. Dankzij de ruimte voor creativiteit en eigen inbreng ga ik elke dag met plezier naar mijn werk.”

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland