Proces analist

De SVB is altijd in beweging. Een continu veranderende maatschappij plus een steeds verder ontwikkelde digitale dienstverlening zorgen voor veel dynamiek. Datagedreven processen, robotics, AI; het zijn allemaal zaken waar we nu of in de toekomst mee te maken hebben. Proces analisten staan aan de basis van veel van de initiatieven binnen de SVB die leiden tot betere samenwerking en slimmer werken.

Dagelijkse bezigheden van een proces analist

Het doorgronden van processen, ze vastleggen en verbeteren. Dat is in de kern het werk van een proces analist. In de praktijk betekent het bij de SVB dat ze zich met collega’s een beeld vormen van het verloop van een proces; van aanleiding tot eindresultaat. Om vervolgens procesverbeteringen voor te stellen en door te voeren. En uiteindelijk de procesbeschrijvingen goed vast te leggen. Want door dit te doen kunnen we sneller reageren op veranderingen en worden knelpunten eerder gesignaleerd. De proces analisten werken waar nodig volgens de Lean-methode, in nauwe samenwerking met business- en data-analyse. De aanpak is multidisciplinair; logisch gezien het formaat van onze organisatie en de daarbij behorende, vaak complexe, processen. Zo nemen ze onder andere de hele customer journey onder de loep, inclusief alle structuren en lagen daaronder binnen de organisatie.

Een proces analist van de SVB herken je meteen

Het grotere geheel overzien inclusief de details. Kortom: de perfecte combinatie van overzicht én inzicht. Dat heeft een goede proces analist in zich. Om dat te kunnen, zijn ze analytisch en creatief. En altijd op zoek naar oplossingen om dingen te verbeteren. Aan processen, de omgeving, collega’s én zichzelf.

Dit moet je weten over ons vakgebied Data en Analytics

Er is steeds meer aandacht voor gegevens, zowel bij de SVB als bij onze ketenpartners. Dat betekent ook veel ontwikkelingen en initiatieven, zoals het vergroten van datakwaliteit. En we halen steeds meer informatie over onze processen uit onze data, onder andere met process mining. Het zijn stuk voor stuk aandachtsgebieden waar het vakgebied Data & Analytics binnen de SVB zich op richt. Dankzij de gigantische hoeveelheid data biedt dit veel kansen. Bijvoorbeeld om te ontdekken wat de balans is tussen bruikbare en onnodige informatie, waardoor we verder kunnen automatiseren. Met robotics bijvoorbeeld, een ontwikkeling waarin we vooroplopen en waar we best trots op zijn.

We gaan onze uitdagingen multidisciplinair te lijf. Door een goede samenwerking tussen proces- en business analisten, developers, data engineers en data scientists komen we tot de gewenste verbeteringen. 

Vacature proces analist

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature proces analist hebben? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.

Verhalen van collega's

"Je krijgt ruimte om je te ontwikkelen"
Frank - Data engineer
"Resultaten zien, daar word ik blij van"
Willem - Data scientist

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland