"Resultaten zien, daar word ik blij van"

Willem - Data scientist

Maak kennis met Willem!

Willem werkt als data-scientist in Amstelveen in het team Data-analytics. In zijn vrije tijd schildert hij veel, speelt bordspellen en fotografeert hij in de natuur. Ik houd van nieuwe dingen uitzoeken en puzzelen. Dit is dus echt mijn vakgebied.

‘Resultaten zien, daar word ik blij van’

“Mijn dag is geslaagd als ik aan het einde constateer dat ik iets heb opgeleverd; een simpele grafiek, een werkend algoritme, een correcte dataset. Of als ik hoor dat de resultaten van mijn onderzoek iemand verder hebben geholpen. 

Van huis uit ben ik een process miner. Process mining is een onderdeel van de data-science en die expertise zijn we binnen de SVB steeds verder aan het ontwikkelen. We ontwerpen bijvoorbeeld modellen om langetermijnprognoses over het werkaanbod te maken, doen onderzoek naar de effecten van beoogde verbeteringen en krijgen een steeds beter beeld van bewerkingstijden.” 

Ik werk 4×9 en veel vanuit huis, zo heb ik meer tijd voor mijn hobby’s.

Continu verbeteren

“Ons vakgebied wordt de komende jaren steeds volwassener. Ik dacht een paar jaar geleden nog dat vereenvoudiging van het gereedschap het voor iedereen eenvoudiger zou maken om data-onderzoek te doen. Dat klopt in de praktijk, maar het levert veel slecht onderzoek op.  Aan ons als experts om kwaliteit te leveren. 

Als team proberen we continu te verbeteren en onszelf en elkaar scherp te houden. Daarnaast houden we de ontwikkelingen in de gaten. Ik hou van nieuwe dingen, dus daar sta ik zeker voor open. Zo groei ik mee in het vak en groeien we ook als team.” 

Vrijheid

Enige tijd geleden ben ik 4×9 gaan werken, die vrijheid biedt de SVB. Zo heb ik meer tijd voor mijn hobby’s. Fotograferen in de natuur is op een doordeweekse dag leuker dan in het weekend, omdat er minder mensen op pad zijn. Tijdens de corona-uitbraak ontdekten we als team dat we prima op afstand kunnen werken. Nu werken we dus vooral vanuit huis, wat geen probleem is bij de SVB.” 

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland