"Het is fijn te werken bij een organisatie die dezelfde waarden heeft als ik"

Lindsay - Hoofd Informatie- en Datamanagement

Maak kennis met Lindsay!

Lindsay spreekt als Hoofd Informatie- en Datamanagement dagelijks veel collega’s en ze merkt dat iedereen samen aan dezelfde doelen werkt. Eerlijk en transparant communiceren vindt ze belangrijk in haar baan. Ook naar buiten toe werkt ze mee aan transparantie over wat de SVB doet als onderdeel van de overheid.

Ik haal voldoening uit zowel het proces als het resultaat.

Verbindingen leggen om zaken verder te brengen

“Mijn werkzaamheden bij de SVB zijn heel divers en daardoor is geen dag hetzelfde. Ik werk bij het CIO Office. Dit is een kader stellende, richtinggevende en monitorende afdeling op gebied van de informatievoorziening. Binnen de afdeling werken verschillende disciplines. Ik mag daarin leidinggeven aan de informatiemanagers, het portfoliobureau en de data-autoriteit. Mijn werk bestaat vooral uit het leggen van verbindingen om zaken verder te brengen. Dit doe ik door bij te praten met verschillende teamleden en SVB-collega’s van andere afdelingen. Over het werk en ook over hoe ze zich voelen, of over het weekend en geplande activiteiten. Dinsdagen en donderdagen zijn meestal vergaderdagen. Verder doe ik ‘schrijf- en reviewwerk, bijvoorbeeld van adviezen of notities .”  

Samen werken aan resultaten en doelen 

“Ik ben ontzettend trots op ons team. Het werk dat ze leveren is waardevol, ook al gebeurt ons werk met betrekking tot de informatievoorziening meestal op de achtergrond. De mensen zijn heel boeiend en betrokken. Iedereen heeft een andere werkachtergrond, maar we gaan allemaal heel respectvol met elkaar om. We werken aan gezamenlijke resultaten en doelen, en dat vind ik tof. De samenwerking met mijn collega’s vind ik een van de mooiste dingen aan mijn functie.” 

Zelf invulling geven

“De SVB geeft de mogelijkheid om zelf invulling te geven, zowel aan je functie als aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daar moet je wel zelf het initiatief voor nemen. Je kunt opleidingen of trainingen volgen en ook bijvoorbeeld meedraaien in andere teams. Ik heb zelf recent mee mogen doen aan een leergang voor startende leidinggevenden binnen het Rijk. Van de SVB heb ik alle ruimte gekregen om dit op te pakken en ook hoe ik deze kennis verder wil inzetten binnen de SVB. ” 

Bekijk ook de korte video waarin Lindsay vertelt over haar werk binnen de SVB.

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland