Juridisch

Ontdek wat de SVB jou te bieden heeft!

Juridisch vakgebied bij de SVB

Bij de SVB werken in totaal ongeveer 170 mensen die actief zijn op alle terreinen binnen het juridische vakgebied. We hebben juristen die gespecialiseerd zijn op het gebied van het PGB, privacy- en arbeidsrecht en er zijn juristen die hoofdzakelijk opereren op het vlak van Sociale Verzekeringen (SV), zoals AOW en kinderbijslag. Daarnaast bestaat ons team ook uit een flinke groep beleidsjuristen die de juridische beleidskaders opstellen voor het vakgebied Dienstverlening.

De bedrijfsjuristen hebben de SVB als klant en een juridisch adviserende rol richting hun interne klanten.
Onze juridisch medewerkers beoordelen bezwaarzaken van klanten, waarbij ze kennis van wetten en regelingen toepassen. Zij zijn de verbindende factor tussen onze klant en de collega-juristen. Zij hebben in hun rol ook persoonlijk contact met klanten en zorgen dat die zich gehoord voelen en krijgen waar ze recht op hebben.

Onze juridische collega’s zijn verspreidt over meerde locaties van de SVB. De juristen SV en bedrijfsjuristen zitten in Amstelveen. De procesjuristen en juridisch medewerkers zijn verdeeld over alle vestigingen, deels bij juridische zaken en deels bij de service teams van dienstverlening. En de juristen PGB zitten in Utrecht.

Bekijk hierboven de video en krijg een indruk van het juridische vakgebied bij de SVB.

Werken bij de SVB, dat biedt kansen!

Verhalen van collega's

"Collega's blij maken met het juiste advies"
Madelon - Bedrijfsjurist
"Bijdragen aan de maatschappij"
Alex - Juridisch adviseur
prev next

Juristen met een hart voor sociale zekerheid!

Binnen de SVB is rechtmatige uitvoering een van de kerntaken. De SVB is immers een uitvoerder van wet- en regelgeving.

We willen dat de klanten in één keer goed en snel krijgen waar ze recht op hebben. Dat brengt uiteraard uitdagende juridische aspecten en belangen met zich mee. Logisch dus dat onze juristen een grote rol spelen in de organisatie. Juristen die begrijpen dat onze klanten de SVB nodig hebben.

De juridische discipline staat binnen de SVB bekend als partner en geweten van de organisatie. In de praktijk vertaalt zich dat naar het juridisch adviseurschap in al haar facetten (partner) en het bewaken van de juridische grenzen (geweten). Essentieel om een bijdrage te kunnen leveren aan het sociaal zekerheidsstelsel in onze samenleving.

Uitgelichte vacatures

Privacy jurist

  • 32 tot 36 uur
  • 4.319,- tot 5.833,-
  • wo
  • Amstelveen
Bekijk de vacature

Juridisch beleidsadviseur PGB

  • 32 tot 36 uur
  • 4.319,- tot 5.833,-
  • wo
  • Utrecht
Bekijk de vacature

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland