Juridisch administratief medewerker (o.a. AOW en AKW)

AOW, kinderbijslag en de Anw-uitkering. Het zijn drie van de bekendste Sociale Verzekeringen die de SVB beoordeelt en uitbetaalt aan 5,7 miljoen Nederlanders. De Juridisch administratief medewerkers van de afdeling Dienstverlening Sociale Verzekeringen hebben de belangrijke taak ervoor te zorgen dat de burger goed geholpen wordt bij de meer complexe aanvragen.  

Functieprofiel Service medewerker Sociale Verzekeringen

Dagelijkse bezigheden van een juridisch administratief medewerker

Onze collega’s in de serviceteams zetten zich in om onze klanten snel en in één keer goed te helpen. Alle vragen van klanten over bijvoorbeeld de AOW, kinderbijslag of AIO (Aanvullende Inkomensvoorziening Ouderen) komen bij de Juridisch administratief medewerkers terecht. Een aanvraag voor AOW wordt beoordeeld en gecontroleerd. En bij een scheiding met kinderen wordt er gekeken naar wie de kinderbijslag gaat. Veelzijdig én verantwoordelijk werk dus. 

Lees hier meer over de wetten en regelingen die de SVB uitvoert.

Een Juridisch administratief medewerker van de SVB herken je meteen 

Onze collega’s worden geroemd om hun klantgerichtheid en begrip. Dat ervaren we zelf, maar horen we ook veel terug van onze klanten. Bovendien wachten ze niet af, maar nemen initiatief en de juiste beslissingen. Uiteraard erg handig voor de functie en prettig voor de mensen met wie we dagelijks contact hebben. Dat zijn niet alleen klanten, want bij de SVB werken we samen in serviceteams en helpen we elkaar waar dat kan. Daardoor leer je elke dag van collega’s en blijf je jezelf ontwikkelen.  

Want goede service verlenen, meedenken over de beste oplossing en het de klant zo makkelijk mogelijk maken: dat is ons doel!  

Juridisch administratief medewerker, serviceteam medewerker, casemanager of klantmanager 

What’s in a name? Voor dezelfde functie worden vaak verschillende functienamen gebruikt. Zo is de Juridisch administratief medewerker vergelijkbaar met de Servicemedewerker, Serviceteam medewerker, Casemanager of de Klantmanager. Niet enorm belangrijk hoor zo’n naam, het gaat natuurlijk om de inhoud van het werk. Én dat onze klanten optimaal geholpen worden.

Opleidingsprogramma bij aanvang 

Ruim 1.700 collega’s zetten zich dagelijks in om onze klanten te helpen, zodat zij op tijd de bedragen ontvangen waar ze recht op hebben. Dit doen ze op tien locaties verspreid over heel Nederland. Het werk kan complex en intensief zijn, dus je begint met een interne opleiding. Daar leren we je de wetten en regelingen, hoe je met dossiers moet omgaan, de systemen en onze werkwijze. Theorie en praktijk wisselen elkaar af tijdens jouw voorbereiding op een interessante administratief-juridische baan. Na afloop ben jij er helemaal klaar voor om te zorgen dat de klanten zich gehoord voelen en krijgen waar ze recht op hebben. Zo maak je werkelijk verschil voor hen!

Vacature Juridisch administratief medewerker  

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature Juridisch administratief medewerker hebben? Houd dan onze Vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.  

Verhalen van collega's

"Samen doen we het voor de burger!"
Suryenne - Juridisch administratief medewerker
"Achter ieder dossier zit weer een ander verhaal, geen case is hetzelfde"
Jesse - Juridisch administratief medewerker
"Vrijheid om je eigen werk te beheren"
Nalini - Juridisch administratief medewerker
"Bij de SVB ben ik Sonneke, niet iemand met een handicap"
Sonneke - Serviceteammedewerker AOW

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland