Functieprofiel Juridisch administratief medewerker

AOW, kinderbijslag en de Anw-uitkering. Het zijn drie van de bekendste Sociale Verzekeringen die de SVB beoordeelt en uitbetaalt aan 5,5 miljoen Nederlanders. En de service medewerkers van de afdeling dienstverlening SV hebben de belangrijke taak ervoor te zorgen dat dit werk ook gebeurt.

Functieprofiel Service medewerker Sociale Verzekeringen

Dagelijkse bezigheden van een service medewerker SV

De medewerkers in de serviceteams zetten zich in om onze klanten snel en in één keer goed te helpen. Alle vragen van klanten over bijvoorbeeld de AOW, kinderbijslag of AIO (Aanvullende Inkomensvoorziening Ouderen) komen bij de service medewerker terecht. Een aanvraag voor AOW wordt hier beoordeeld en gecontroleerd. En bij een scheiding met kinderen, wordt hier gekeken naar wie de kinderbijslag gaat. Veelzijdig en zeer verantwoordelijk werk dus.

Een service medewerker SV van de SVB herken je meteen

Onze collega’s worden geroemd om hun klantgerichtheid en begrip. Dat ervaren we zelf, maar horen we ook veel terug van onze klanten. Bovendien wachten ze niet af, maar nemen initiatief en de juiste beslissingen. Uiteraard erg handig voor de functie die ze hebben en prettig voor iedereen waar ze dagelijks contact mee hebben. Dat zijn niet alleen klanten, want ze werken samen in serviceteams en helpen elkaar waar dat kan. Daardoor leren ze elke dag van hun collega’s en blijven ze zich ontwikkelen.

Service medewerker, casemanager of klantmanager

Voor dezelfde functie worden vaak verschillende functienamen gebruikt. Zo is de service medewerker vergelijkbaar met de casemanager of klantmanager of de serviceteammedewerker. Niet enorm belangrijk hoor zo’n naam, het gaat natuurlijk om de inhoud van het werk. En dat onze klanten optimaal geholpen worden.

Dit moet je weten over ons onderdeel dienstverlening SV

Ruim 1.500 mensen zetten zich dagelijks in om onze klanten te helpen, zodat zij op tijd de bedragen ontvangen waar ze recht op hebben. Dit doen ze op tien locaties verspreid over heel Nederland.

Vacature service medewerker SV

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature service medewerker SV hebben? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.

Verhalen van collega's

"Vrijheid om je eigen werk te beheren"
Nalini - Juridisch administratief medewerker

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland