Developer

Binnen de SVB zetten we uiteenlopende systemen in voor het efficiënt en gericht bedienen van onze klanten. Om dat allemaal voor elkaar te krijgen gebruiken we veel verschillende informatiesystemen, van unieke digitale portalen tot gewone kantoorautomatisering. Met een mooie mix van bewezen en nieuwe technologie hebben we een systeemlandschap waar we trots op zijn. Onze developers bedenken, ontwikkelen en onderhouden de softwaresystemen die de SVB nodig heeft.

Functieprofiel Developer binnen de SVBDagelijkse bezigheden van een developer

De developers leggen koppelingen tussen databases en uitvoeringssystemen. Zij zorgen voor een goede werking van alle functionaliteiten en voor de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten. Als er een productieprobleem is, zoeken onze Ontwikkelaars dit tot de bodem uit en bedenken zij een oplossing die staat als een huis. Dit alles doen zij als team. Op Agile wijze.

Een developer bij de SVB herken je aan

Onze developers hebben de drive om elke dag producten te verbeteren en te groeien in hun vakgebied. Zij zijn open en benaderbaar en gaan peer review niet uit de weg. En zij zijn een sparringpartner voor hun collega’s als architecten, security- en infrastructuurexperts. Onze Ontwikkelaars zijn analytisch met een ondernemende mindset. Zij halen informatie op bij de stakeholders om gezamenlijk als team het probleem dat de klant ervaart, op te lossen. Daarbij zorgen ze zelf voor draagvlak voor hun innovatieve oplossingen.

Developer, ontwikkelaar, programmeur of applicatieontwikkelaar

Voor dezelfde functie worden vaak verschillende functienamen gebruikt. Zo is de developer vergelijkbaar met de programmeur of (applicatie)ontwikkelaar. Er zijn nog wel meer functienamen voor een developer, zoals Java developer of Java programmeur, Net developer, software ontwikkelaar of software engineer. Niet enorm belangrijk hoor zo’n naam, het gaat natuurlijk om de inhoud van je functie.

Dit moet je weten over ons vakgebied IT

Bij de SVB zijn ongeveer 450 mensen werkzaam binnen het vakgebied IT. We kennen vijf afdelingen: managed services, businesssupport en drie afdelingen applicatie-onderhoud en ontwikkeling. Deze laatste drie zijn onderverdeeld in Sociale Verzekeringen (SV), PGB en bedrijfsvoering (generiek). Gezamenlijk zijn de afdelingen verantwoordelijk voor alle technologie binnen de SVB.
We ontwikkelen applicaties in het hele spectrum: soms klein, soms voor miljoenen klanten. We zorgen er natuurlijk ook voor dat alles 24/7 in de lucht blijft op onze complexe infrastructuur. Dat doen we in scrumteams die één of meerdere webapplicaties technisch beheren. In teamverband met Agile-ontwikkelmethodes.

Vacature developer

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature developer hebben? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.

Uitgelichte vacatures

DevOps Engineer

 • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
 • Salaris: 4.323,- tot 5.737,-
 • Opleidingsniveau: hbo+, wo, hbo
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Informatiemanager AM Zorg

 • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
 • Salaris: 4.850,- tot 6.513,-
 • Opleidingsniveau: hbo, hbo+, wo
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Senior Scrum Master

 • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
 • Salaris: 4.323,- tot 5.737,-
 • Opleidingsniveau: hbo, mbo+
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Verhalen van collega's

"Anderen helpen, dat is voor mij een belangrijke drijfveer"
Mona-Marie - Developer
"Er zijn korte lijnen en is veel direct contact met collega's"
Joris - Developer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland