"Anderen helpen, dat is voor mij een belangrijke drijfveer"

Mona-Marie - Developer

Maak kennis met Mona-Marie!

Al 20 jaar een kei in het vak is developer Mona-Marie een vraagbaak voor menig collega bij de SVB. Ze vindt het heerlijk om als sparringpartner te fungeren en wordt blij van het begrijpen en oplossen van problemen.

Anderen helpen, dat is voor mij een belangrijke drijfveer.

Iets doen wat meerwaarde heeft voor de maatschappij

“Anderen helpen, dat is voor mij een belangrijke drijfveer. Of dat nu een directe collega is of de burgers voor wie we het werk uiteindelijk allemaal doen. En een van de belangrijkste redenen waarom ik als developer bij de SVB ben gaan werken. Het werk wat je hier doet heeft echt meerwaarde voor veel mensen in Nederland.”

Een uitdagende baan met veel diversiteit

“Wat mijn werk zo interessant maakt is de diversiteit. Als developer ben ik veel bezig met onderliggende technische problemen uitpluizen en oplossen. Heerlijk, dat soort puzzels! Maar ik ben niet alleen maar bezig met ontwikkelen. In mijn dagelijks werk ben ik ook veel bezig met voorbereiden en refinen voordat een product eindelijk ontwikkeld en opgeleverd kan worden. Dit doen we ook echt als team. En uiteindelijk gaat het er mij ook om dat we met elkaar iets opleveren wat voor de toekomst goed staat.”

Hoe doen we dat?

“We werken in scrum, met twee teams naast elkaar. We draaien op Tomcat stand alone, maar voor een deel ook al in Open Shift. Het doel is om daar volledig op over te stappen, zodat we de voordelen daarvan kunnen benutten, zoals schaalbaarheid. De websites zijn gebouwd in DXA (Java) en de services in Java, en het CMS is gemaakt Tridion. MijnSVB wordt gebouwd in Angular en Java en we sluiten aan op DigiD en Eidas, zodat klanten zich kunnen authenticeren.

Kwaliteit van code vinden we belangrijk en dit verhogen we door unittesten en integratie testen te ontwikkelen en verder maken we gebruik van Sonar, Fortify en Qualy scans voor controle van kwaliteit en security.

Ons CICD proces is zo veel mogelijk geautomatiseerd, waarbij geautomatiseerde testen gebruikt worden op het gebied van API-, smoke-, end to end-, visuele- en accessiblility testen. Tools die we hiervoor gebruiken zijn bijvoorbeeld XL Release, XL Deploy en Jenkins.”

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland