Security specialist

Binnen de SVB zetten we uiteenlopende systemen in voor het efficiënt en gericht bedienen van onze klanten. Om dat allemaal voor elkaar te krijgen gebruiken we veel verschillende informatiesystemen, van unieke digitale portalen tot gewone kantoorautomatisering. Met een mooie mix van bewezen en nieuwe technologie hebben we een systeemlandschap waar we trots op zijn. Onze security specialisten hebben de belangrijke taak om te adviseren over veiligheidsrisico’s, zodat de SVB de miljoenen klantgegevens kan beschermen.

Functieprofiel Security specialist

Dagelijkse bezigheden van een Security specialist

Kort gezegd: security specialisten helpen de cyberweerbaarheid te vergroten van de organisatie, de websites én het netwerk van de organisatie. Zij adviseren managers en de IT-directeur hierover, zodat de organisatie maatregelen kan nemen. Zij adviseren en handhaven het huidige security beleid in projecten op basis van het comply or explain principe. De security specialist heeft een voorbeeldfunctie als het om informatiebeveiliging gaat. In het contact met externen pakken onze security specialisten de regierol.

Een Security specialist bij de SVB herken je aan

Security specialisten willen van de hoed en de rand weten en kennen hun vakgebied. Secure Software Development (SSD) is voor hen dagelijkse kost. Ook zijn zij goed bekend met de BIO (Baseline Informatiebeveiliging Overheid, gebaseerd op ISO 27001), NIST, MITRE, COBIT en de CIS benchmarks. Flexibel, pragmatisch en behulpzaam zijn enkele kenmerkende eigenschappen. Zij staan in goed contact met de business en IT en zijn ook hun aanspreekpunt aangezien zij door de hele organisatie aan het werk zijn. Onze specialisten hebben overtuigingskracht en leggen makkelijk verbinding. Zij hebben lef, een hoog energieniveau en een faciliterende mindset. Het is voor hen een uitdaging om mensen te helpen en ondersteunen bij het verhogen van de cyberweerbaarheid van de organisatie. Security specialisten leggen makkelijk verbinding en hebben een goede dosis overtuigingskracht. Zij vragen door op momenten dat het nodig is.

Dit moet je weten over ons vakgebied IT

Bij de SVB zijn ongeveer 450 mensen werkzaam binnen het vakgebied IT. We kennen vijf afdelingen: managed services, businesssupport en drie afdelingen applicatie-onderhoud en ontwikkeling. Deze laatste drie zijn onderverdeeld in Sociale Verzekeringen (SV), PGB en bedrijfsvoering (generiek). Gezamenlijk zijn de afdelingen verantwoordelijk voor alle technologie binnen de SVB.
We ontwikkelen applicaties in het hele spectrum: soms klein, soms voor miljoenen klanten. We zorgen er natuurlijk ook voor dat alles 24/7 in de lucht blijft op onze complexe infrastructuur. Dat doen we deels in scrumteams die één of meerdere webapplicaties technisch beheren, maar voor wat oudere systemen of situaties waar scrum minder toegevoegde waarde heeft, werken we ook in reguliere teams. In teamverband met Agile-ontwikkelmethodes.

Vacature Security specialist

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature Security specialist hebben? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.

Uitgelichte vacatures

Cobol Applicatieontwikkelaar

 • Arbeidsduur: 36 tot 36 uur
 • Salaris: 4.496,- tot 5.967,-
 • Opleidingsniveau: hbo
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Functioneel Ontwerper

 • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
 • Salaris: 5.044,- tot 6.774,-
 • Opleidingsniveau: wo, hbo
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Projectmanager APM

 • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
 • Salaris: 5.044,- tot 6.774,-
 • Opleidingsniveau: hbo, wo
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Verhalen van collega's

"Er heerst een can do-mentaliteit waarbij ik me erg thuis voel "
Marc - Sectiemanager Security & Continuity

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland