Netwerkspecialist

Binnen de SVB zetten we uiteenlopende systemen in voor het efficiënt en gericht bedienen van onze klanten. Om dat allemaal voor elkaar te krijgen gebruiken we veel verschillende informatiesystemen, van unieke digitale portalen tot gewone kantoorautomatisering. Met een mooie mix van bewezen en nieuwe technologie hebben we een systeemlandschap waar we trots op zijn. Netwerkspecialisten zorgen voor een goede beschikbaarheid en stabiliteit van de netwerkinfrastructuur.

Dagelijkse bezigheden van een netwerkspecialist

Netwerkspecialisten, ook wel bekend als infrastructuurspecialisten, zorgen voor het beheer van de netwerkinfrastructuur (WAN, (W)LAN en DMZ (waaronder Firewalls)). Ook handelen zij incidenten en changes af. Zij ondersteunen hun collega-specialisten die gebruik maken van de infrastructuur van het netwerk. Natuurlijk is een goede beschikbaarheid en stabiliteit van het netwerk hun prioriteit.

Een netwerkspecialist bij de SVB herken je aan

Onze netwerkspecialisten hebben een helicopterview én een scherp oog voor kwaliteit. Dat is belangrijk, want zij zijn verantwoordelijk voor alle beheerprocessen met bijbehorende registraties en het accepteren en in productie nemen van nieuwe of aangepaste systemen. Onze specialisten zijn oprecht, eerlijk en positief, maar ook introspectief om te kunnen groeien. En waar we beheer uitbesteden is de netwerkspecialist onze strakke regisseur over de externe leveranciers. De regiefunctie wordt de komende periode steeds belangrijker voor de SVB.

Dit moet je weten over ons vakgebied IT

Bij de SVB zijn ongeveer 450 mensen werkzaam binnen het vakgebied IT. We kennen vijf afdelingen: managed services, businesssupport en drie afdelingen applicatie-onderhoud en ontwikkeling. Deze laatste drie zijn onderverdeeld in Sociale Verzekeringen (SV), PGB en bedrijfsvoering (generiek). Gezamenlijk zijn de afdelingen verantwoordelijk voor alle technologie binnen de SVB.

We ontwikkelen applicaties in het hele spectrum: soms klein, soms voor miljoenen klanten. We zorgen er natuurlijk ook voor dat alles 24/7 in de lucht blijft op onze complexe infrastructuur. Dat doen we in scrumteams die één of meerdere webapplicaties technisch beheren. In teamverband met Agile-ontwikkelmethodes.

Vacature netwerkspecialist

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature netwerkspecialist hebben? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.

Uitgelichte vacatures

DevOps Engineer

 • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
 • Salaris: 4.323,- tot 5.737,-
 • Opleidingsniveau: hbo+, wo, hbo
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Informatiemanager AM Zorg

 • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
 • Salaris: 4.850,- tot 6.513,-
 • Opleidingsniveau: hbo, hbo+, wo
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Senior Scrum Master

 • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
 • Salaris: 4.323,- tot 5.737,-
 • Opleidingsniveau: hbo, mbo+
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Verhalen van collega's

"De SVB heeft als grote organisatie veel diversiteit in werk én in mensen"
Jan Peter - Solution Architect
"De IT-specialist heeft binnen de SVB een dynamisch werkveld"
Tobias - Infrastructuurspecialist

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland