"De IT-specialist heeft binnen de SVB een dynamisch werkveld"

Tobias - Infrastructuurspecialist

Maak kennis met Tobias!

In zijn lange loopbaan bij de SVB heeft ICT specialist Tobias zich nog geen moment verveeld. “Mijn werkzaamheden liggen altijd aan de “vernieuwende” kant, wat het werk zeer divers en interessant maakt. Op alle vlakken speelt er altijd wel iets. Van het up-to-date houden van de infrastructuur tot het dichten van beveiligingslekken. Ook zie ik IT als een ‘enabler’ voor goed werkgeverschap. Dankzij IT kunnen medewerkers veilig en efficiënt thuiswerken, wat zorgt voor een mate van flexibiliteit waarbij medewerkers zelf kunnen bepalen of ze liever thuis of op kantoor willen werken.”

Tobias over IT security specialist

“Als infrastructuurspecialist werk ik veel samen met de IT security specialisten. Zij zijn de ogen van de organisatie en identificeren en beoordelen waar de risico’s zitten op het gebied van informatiebeveiliging. Om dat efficiënt te kunnen doen, werken ze nauw samen met verschillende IT teams. Als de security specialisten kwetsbaarheden vinden, dan zorgen de ICT specialisten ervoor dat ze zo snel mogelijk opgelost worden.

De IT-specialist heeft binnen de SVB een dynamisch werkveld.

Door goed samen te werken houden we de SVB zowel fysiek als digitaal veilig. Ook bij nieuwe IT projecten hebben de security specialisten een belangrijke rol, om te beoordelen of er risico’s zijn. Bij een organisatie als de SVB, die steeds in ontwikkeling is, zijn er voortdurend nieuwe projecten waarbij de skills van een security specialist nodig zijn. Daardoor biedt de SVB voor een IT security specialist een afwisselend en dynamisch werkveld.”

Kantoorbestaan en buitenleven

“De SVB biedt vele mogelijkheden jezelf te ontwikkelen. Er zijn werkervaringsplekken, waarbij je een tijdje meedraait in een ander vakgebied waar je interesse in hebt. Je kan vaktechnische opleidingen volgen en je kan zelfs opleidingen volgen die geen raakvlak met de SVB hebben, maar wel je inzetbaarheid binnen de arbeidsmarkt verhogen. Zo heb ik een opleiding tot kitesurfleraar gevolgd, zodat ik naast mijn SVB werkzaamheden ook kitesurfles kan geven. Een fijne afwisseling tussen het “kantoorbestaan” en het buitenleven, wat zorgt voor een goede balans tussen werk en privé.”

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland