Informatie analist

TEST

Analytisch werk met impact op de samenleving, dat is wat de functie van Informatie analist bij de SVB biedt. Dit zijn de mensen die zorgen dat onze systemen voor de uitvoering van o.a. AOW, AKW (Kinderbijslag) en AIO stabiel en betrouwbaar blijft. Ze hechten dan ook veel waarde aan zorgvuldige en gedegen informatieanalyse.

Dagelijkse bezigheden van een Informatie Analist

Een Informatie analist is de spil tussen IT en de Dienstverlening.  Ze zijn vertrouwd met de processen van beide organisatieonderdelen en kunnen hun voorstellen in heldere taal aan beide kanten uitleggen. Administratie is de core business van de SVB en daarvan is de gegevensverwerking grotendeels geautomatiseerd. Dat betekent dat de directies IT en Dienstverlening elkaars evenknie zijn. Onze Informatie analisten waarderen deze dynamiek en het gewicht dat dit met zich meebrengt. Ze kennen de bedrijfsprocessen en informatiestromen als geen ander en weten welke geautomatiseerde oplossingen er zijn. Zo kunnen ze snel schakelen, bijvoorbeeld als het ministerie verzoekt om een Uitvoeringstoets in het kader van een wetswijziging. Ook houden ze zich intern bezig met het automatiseren van processen. Dit zorgt onder meer voor een snellere afhandeling en een lagere foutmarge.

Een Informatie Analist van de SVB herken je meteen

Een goed opgeleide professional met veel ervaring en kennis, die het vak op hoog niveau uitoefent. De Informatie analist voelt de verantwoordelijkheid van het werk en haalt energie uit het doorgronden van het systeem en processen. Deze vastbijter ziet probleemstukken als een complexe puzzel waarvan alle facetten ontrafeld moeten worden, van de juridische elementen tot datamodellen. Deze technisch onderlegde adviseur voelt zich het geweten van het domein waarin de regelingen en het systeem samenkomen.

Dit moet je weten over ons vakgebied IT

Bij de SVB zijn ongeveer 450 mensen werkzaam binnen het vakgebied IT. We kennen vijf afdelingen: managed services, business support en drie afdelingen applicatie-onderhoud en ontwikkeling. Deze laatste drie zijn onderverdeeld in Sociale Verzekeringen (AMsociaal), PGB (AMzorg) en bedrijfsvoering (AMgeneriek). Gezamenlijk zijn de afdelingen verantwoordelijk voor alle technologie binnen de SVB.We ontwikkelen applicaties in het hele spectrum: soms klein, soms voor miljoenen klanten. We zorgen er natuurlijk ook voor dat alles 24/7 in de lucht blijft op onze complexe infrastructuur. Dat doen we in scrumteams die één of meerdere (web)applicaties technisch beheren. In teamverband met Agile-ontwikkelmethodes.

Uitgelichte vacatures

Cobol Applicatieontwikkelaar

 • Arbeidsduur: 36 tot 36 uur
 • Salaris: 4.496,- tot 5.967,-
 • Opleidingsniveau: hbo
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Functioneel Ontwerper

 • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
 • Salaris: 5.044,- tot 6.774,-
 • Opleidingsniveau: wo, hbo
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Projectmanager APM

 • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
 • Salaris: 5.044,- tot 6.774,-
 • Opleidingsniveau: hbo, wo
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Verhalen van collega's

"Er zijn korte lijnen en is veel direct contact met collega's"
Joris - Developer
"Zelf de juiste oplossing bedenken"
Fons - Middleware specialist
"De SVB heeft als grote organisatie veel diversiteit in werk én in mensen"
Jan Peter - Solution Architect

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland