Business analist

De SVB is altijd in beweging. Een continu veranderende maatschappij plus een steeds verder ontwikkelde digitale dienstverlening zorgen voor veel dynamiek. Datagedreven processen, robotics, AI; het zijn allemaal zaken waar we nu of in de toekomst mee te maken hebben. Business analisten brengen de behoeften, eisen en wensen van de SVB in kaart en vertalen deze naar toepasbare oplossingen.

Dagelijkse bezigheden van een business analist

De business van de SVB ondersteunen bij het vertalen van strategische doelstellingen naar te ontwikkelen (IT-)producten. Wat eigenlijk neerkomt op het vertalen van theorie naar praktijk. De business analisten zijn onontbeerlijk bij het kiezen van de optimale oplossing voor gewenste veranderingen. Want zij identificeren de wensen en eisen, onderzoeken de impact en stellen de business cases op. En dit doen ze allemaal vanuit de samenwerking mét de business. Het is de sleutelpositie die bijvoorbeeld de randvoorwaarden voor veranderingen ophaalt bij de collega’s in de organisatie. Op basis van de wensen en eisen van de business.

Een business analist van de SVB herken je meteen

Nieuwsgierigheid. Alles willen begrijpen. En met analytisch inzicht de wereld bekijken. De business analist weet door goed te luisteren een heldere probleemanalyse te maken. En begrijpt als geen ander dat uit samenwerking het beste resultaat komt. Hij of zij weet zich ook goed te bewegen in een wereld waar grote belangen politiek gevoelig kunnen liggen. Je maakt de business analist niet gelukkiger dan wanneer het eindresultaat een complex probleem oplost. Waardoor de medewerker makkelijker werkt en de klant beter is geholpen.

Dit moet je weten over ons vakgebied business intelligence

Steeds meer aandacht voor gegevens, zowel van de SVB als van ketenpartners. Dat betekent ook veel ontwikkelingen en initiatieven, zoals het vergroten van datakwaliteit. En we halen steeds meer informatie over onze processen uit onze data, onder andere met processmining. Het zijn stuk voor stuk aandachtsgebieden waar het vakgebied business intelligence binnen de SVB zich op richt. Dankzij de gigantische hoeveelheid data biedt dit veel kansen. Bijvoorbeeld om te ontdekken wat de balans is tussen bruikbare en onnodige informatie, waardoor we verder kunnen automatiseren. Met robotics bijvoorbeeld, een ontwikkeling waarin we vooroplopen en waar we best trots op zijn.

We gaan onze uitdagingen multidisciplinair te lijf. Door een goede samenwerking tussen proces- en business analisten, developers, data engineers en data scientists komen we tot de gewenste verbeteringen.

Vacature business analist

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature business analist hebben? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.

Verhalen van collega's

"Resultaten zien, daar word ik blij van"
Willem - Data scientist
"Je krijgt ruimte om je te ontwikkelen"
Frank - Data engineer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland