Functieprofiel

Juridisch administratief medewerker

AOW, kinderbijslag en de Anw-uitkering. Het zijn drie van de bekendste Sociale Verzekeringen die de SVB beoordeelt en uitbetaalt aan 5,7 miljoen Nederlanders. Onze Juridisch administratief medewerkers van de afdeling Dienstverlening Sociale Verzekeringen hebben de belangrijke taak ervoor te zorgen dat de burger goed geholpen wordt bij de meer complexe aanvragen. 

Functieprofiel Juridisch administratief medewerker

Dagelijks werk van een Juridisch administratief medewerker 

Onze collega’s in de serviceteams zetten zich in om onze klanten snel en in één keer goed te helpen. Alle vragen van klanten over bijvoorbeeld de AOW, PGB, kinderbijslag of AIO (Aanvullende Inkomensvoorziening Ouderen) komen bij de Juridisch administratief medewerkers terecht. Een aanvraag voor AOW wordt door ons beoordeeld en gecontroleerd. En bij een scheiding met kinderen wordt er gekeken naar wie de kinderbijslag gaat. Ook verwerken we de PGB aanvragen en beoordelen we de urendeclaraties en wijzigingen van budgethouders. Veelzijdig en zeer verantwoordelijk werk dus.
Lees hier meer over de regelingen die de SVB uitvoert.  

Een Juridisch administratief medewerker van de SVB herken je meteen 

Onze collega’s worden geroemd om hun klantgerichtheid en begrip. Dat ervaren we zelf, maar horen we ook veel terug van onze klanten. Bovendien wachten we niet af, maar nemen initiatief en de juiste beslissingen. Uiteraard erg handig voor de functie en prettig voor de mensen met wie we dagelijks contact hebben. Dat zijn niet alleen klanten, want bij de SVB werken we samen in serviceteams en helpen we elkaar waar dat kan. Daardoor leren we elke dag van collega’s en blijven we onszelf ontwikkelen. 

Want goede service verlenen, meedenken over de beste oplossing en het de klant zo makkelijk mogelijk maken: dat is ons doel! 

Juridisch administratief medewerker, Service medewerker, casemanager of klantmanager 

Voor dezelfde functie worden vaak verschillende functienamen gebruikt. Zo is de Juridisch administratief medewerker vergelijkbaar met de Service medewerker, Serviceteammedewerker, Casemanager of de Klantmanager. Niet enorm belangrijk hoor zo’n naam, het gaat natuurlijk om de inhoud van het werk. En dat onze klanten optimaal geholpen worden. 

Opleidingsprogramma bij aanvang 

Ruim 1.700 collega’s zetten zich dagelijks in om onze klanten te helpen, zodat zij op tijd de bedragen ontvangen waar ze recht op hebben. Dit doen ze op tien locaties verspreid over heel Nederland. Het werk kan complex en intensief zijn, dus je begint met een interne opleiding. Daar leren we je de regelingen, hoe je met dossiers moet omgaan, de systemen en onze werkwijze. Theorie en praktijk wisselen elkaar af tijdens jouw voorbereiding op een interessante administratief-juridische baan. Na afloop ben jij er helemaal klaar voor om te zorgen dat de klanten zich gehoord voelen en krijgen waar ze recht op hebben. Zo maak je werkelijk verschil voor hen! 

Vacature Juridisch administratief medewerker 

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature Juridisch administratief medewerker hebben? Houd dan onze Vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert. 

Verhalen van collega's

"Achter ieder dossier zit weer een ander verhaal, geen case is hetzelfde"
Jesse - Juridisch administratief medewerker
"Altijd dat stapje extra doen om het nóg beter te maken voor onze klanten"
Basma - Juridisch administratief medewerker
"Een opleiding volgen is nooit een probleem"
Nordin - Juridisch administratief medewerker
"Vrijheid om je eigen werk te beheren"
Nalini - Juridisch administratief medewerker

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland