"Een opleiding volgen is nooit een probleem"

Nordin - Juridisch administratief medewerker

Maak kennis met Nordin! 

Nordin durft zichzelf inmiddels “best wel een PGB-expert” te noemen. Hij werkt sinds 2016 bij de SVB als Juridisch administratief medewerker Persoonsgebonden Budget (PGB). In die functie adviseert hij klanten (de burger is onze klant) die vragen hebben over hun PGB, doet hij betalingen en verwerkt hij gegevens van budgethouders. “Ik kan er oprecht blij van worden als ik mensen goed geadviseerd heb en ze zich echt geholpen voelen.”

Kwetsbare mensen helpen

“Ik houd van het contact met de mensen om wie het gaat, onze klanten. Het PGB is best een ingewikkelde regeling voor kwetsbare mensen van wie de gezondheid niet goed is. Het geeft veel voldoening als je problemen voor deze mensen kunt oplossen. We krijgen uitgebreide trainingen, zodat we weten hoe de wet in elkaar steekt en wat de procedures en richtlijnen zijn.” 

Een bloemetje sturen

“Er is ook veel ruimte voor eigen inbreng. Ik kan mijn ideeën over een bepaalde aanpak in het team bespreken. Ook kan ik besluiten om een klant een bloemetje te sturen namens de SVB, zoals laatst aan een vrouw die 100 jaar was geworden. Die vrijheid heb je. Soms merk ik in een telefoongesprek aan mensen dat ze eenzaam zijn. Dan blijf ik 10 minuten langer met ze praten. Voor dit werk moet je wel een beetje empathisch en mensgericht zijn.” 

Een luisterend oor en het tonen van begrip doet vaak al heel veel.

Een luisterend oor

“In mijn vorige werk als financieel adviseur kwam ik regelmatig bij mensen over de vloer en leerde ik hoe je met mensen hoort om te gaan. Je krijgt ook veel training bij de SVB. Bijvoorbeeld hoe je met geïrriteerde mensen communiceert, want die zitten er natuurlijk ook wel eens tussen. Ik vind het dan een uitdaging om te proberen het contact goed te krijgen. Een luisterend oor en het tonen van begrip doet vaak al heel veel.”  

Veelzijdige organisatie

“Over een paar jaar wil ik een andere afdeling verkennen; de Algemene Ouderdomswet (AOW) of de Aanvullende Inkomstenvoorziening Ouderen (AIO) bijvoorbeeld. De SVB is heel veelzijdig: er zijn zo veel richtingen waarvoor je kunt kiezen. Voor beginners zijn er veel leuke functies om werkervaring op te doen. Je krijgt ook genoeg kansen om bij te leren, een opleiding volgen is nooit een probleem. De SVB heeft hier een opleidingsbudget voor.” 

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland