Testspecialist

Binnen de SVB zetten we uiteenlopende systemen in voor het efficiënt en gericht bedienen van onze klanten. Om dat allemaal voor elkaar te krijgen gebruiken we veel verschillende informatiesystemen, van unieke digitale portalen tot gewone kantoorautomatisering. Met een mooie mix van bewezen en nieuwe technologie hebben we een systeemlandschap waar we trots op zijn. Dat onze applicaties en systemen voldoen aan de wensen van de klant, daar zorgen onze testspecialisten voor.

Dagelijkse bezigheden van een testspecialist

Samen met collega’s bepaalt de testspecialist de teststrategie met behulp van testdoelen en risico-inschattingen. En natuurlijk kijkt de testspecialist wat we kunnen automatiseren, met de collega’s van het multidisciplinaire team. Aan de hand van een zelfgeschreven testscript bereidt de testspecialist met het team op Agile-wijze een demo voor. Onze testers duiden en controleren de resultaten en onderhouden contacten met de stakeholders. Testspecialisten vormen echt de schakel tussen de IT’er en de uiteindelijke gebruiker.

Een testspecialist bij de SVB herken je aan

Testspecialisten zijn nieuwsgierig en zoeken een issue tot de bodem uit. Hun creativiteit, doortastendheid en leergierigheid helpen hen hierbij. Een last minute issue is voor de flexibele testspecialisten geen probleem. Ze zijn teamplayers. En altijd in staat om je iets op een toegankelijke manier uit te leggen.

De functie van testspecialist heeft vele namen

Een testspecialist staat ook wel bekend als software tester, test engineer, test analist, QA engineer, Quality assurance engineer of Agile software tester. Veel namen voor dezelfde functie. Maar het gaat er natuurlijk uiteindelijk om dat de (interne en externe) klant tevreden is met resultaat.

Dit moet je weten over ons vakgebied IT

Bij de SVB zijn ongeveer 450 mensen werkzaam binnen het vakgebied IT. We kennen vijf afdelingen: managed services, businesssupport en drie afdelingen applicatie-onderhoud en ontwikkeling. Deze laatste drie zijn onderverdeeld in Sociale Verzekeringen (SV), PGB en bedrijfsvoering (generiek). Gezamenlijk zijn de afdelingen verantwoordelijk voor alle technologie binnen de SVB.
We ontwikkelen applicaties in het hele spectrum: soms klein, soms voor miljoenen klanten. We zorgen er natuurlijk ook voor dat alles 24/7 in de lucht blijft op onze complexe infrastructuur. Dat doen we in scrumteams die één of meerdere webapplicaties technisch beheren. In teamverband met Agile-ontwikkelmethodes.

Vacature testspecialist

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature testspecialist hebben? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.

Uitgelichte vacatures

Senior Java Developer – Ops

 • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
 • Salaris: 4.323,- tot 5.737,-
 • Opleidingsniveau: hbo, hbo+
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Senior Front-end Developer

 • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
 • Salaris: 4.323,- tot 5.737,-
 • Opleidingsniveau: hbo
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Testautomatiseerder

 • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
 • Salaris: 3.860,- tot 5.073,-
 • Opleidingsniveau: hbo+, mbo+
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Verhalen van collega's

"Ik hou ervan om met ons team steeds weer nieuwe oplossingen te bedenken"
Mieke - Testspecialist

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland