"Ik hou ervan om met ons team steeds weer nieuwe oplossingen te bedenken"

Mieke - Testspecialist

Maak kennis met Mieke!

Ik ben testspecialist en werk in een van de drie Agile teams die wij hebben binnen het Domein Zorg. Bij een grote organisatie als de SVB ligt er steeds weer een andere vraag. Ik hou ervan om te bedenken hoe iets in elkaar steekt. In mijn vrije tijd sleutel ik daarom aan oldtimers en klus ik aan mijn huis, bij de SVB bedenk ik samen met mijn collega’s steeds weer nieuwe oplossingen voor vragen van onze klanten.

‘Door Agile te werken kunnen we elkaar helpen’

Wij werken op een agile manier in sprints van twee weken. De sprint begint op maandag met de sprintplanning en na twee weken reviewen we de sprint. Met ons team beginnen we elke dag met een stand-up sessie. Waar lopen we tegenaan? Welke verrassingen komen we tegen? Op donderdag hebben we een ‘refinementsessie.’ Daarbij bespreken we de vraag van de klant. Wat moeten we gaan maken? Bijvoorbeeld: wat moet een batch gaan doen? Met bouwers, functioneel ontwerpers en testers zitten we bij elkaar.

‘Ik kan me bij de SVB blijven ontwikkelen’

Voor de regressietest gebruiken we Tosca. Een moderne tool die ons werk een stuk efficiënter maakt, omdat we daarmee automatisch kunnen testen. Ik merk dat mensen het leuk vinden om met Tosca te werken. Ook binnen dit programma kun je je trouwens steeds verder ontwikkelen.
Voorheen was ik serviceteammedewerker. Toen er voor onze afdeling een nieuwe applicatie werd ontwikkeld was ik gebruikersacceptatietester. Zo ben ik erin gerold. Dat is het leuke aan de SVB. Je kunt je blijven ontwikkelen, in je eigen functie, maar ook naar een hele andere rol.

Een ander voordeel van werken bij de SVB is dat ik mijn werk flexibel in kan delen.

‘De SVB is helemaal niet oud en stoffig’

Veel mensen denken dat de SVB een oud en stoffig bedrijf is, maar dat is helemaal niet zo. We werken op een hele projectmatige manier, dat trekt ook veel jonge mensen aan. Een ander voordeel van werken bij de SVB is dat ik mijn werk flexibel in kan delen. Zo kan ik bijvoorbeeld halve dagen thuis werken als ik geen oppas heb voor de hond. Een ander voordeel van werken bij de SVB is dat ik mijn werk flexibel in kan delen.

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland