Service medewerker Persoonsgebonden Budget (PGB)

Dankzij een Persoonsgebonden Budget (PGB) kunnen mensen zelf zorg inkopen. De SVB betaalt de kosten van die zorg rechtstreeks aan de zorgverlener(s). De service medewerker PGB zorgt dat dit in goede banen loopt.

Dagelijkse bezigheden van een service medewerker PGB

De service medewerker PGB beoordeelt en verwerkt de aanmeldingen, wijzigingen en urendeclaraties van budgethouders. Dat kan gaan over bijvoorbeeld hulp in de huishouding, directe zorg of vervoer. Het is werk dat zeer nauwkeurig uitgevoerd moet worden. Mensen die gebruikmaken van het PGB hebben al veel aan hun hoofd. Dus het is belangrijk dat ze zich over de afwikkeling van de financiële kant geen zorgen hoeven te maken. Want goede service verlenen, meedenken over de beste oplossing en het de klant zo makkelijk mogelijk maken: dat is ons doel!

Een service medewerker PGB van de SVB herken je meteen

Echte verantwoordelijkheid voelen voor budgethouders en zorgen dat zij krijgen waar ze recht op hebben. Dat is kenmerkend voor onze service medewerkers PGB. En dat kunnen ze onder andere doordat ze inlevingsvermogen hebben, goed samenwerken en duidelijk communiceren. Het is verantwoordelijk werk, want budgethouders zijn afhankelijk van de zorgvuldigheid en strakke administratie van de service medewerker PGB. Onze service medewerkers blinken daar in uit!

Service medewerker, casemanager of klantmanager

Voor dezelfde functie worden vaak verschillende functienamen gebruikt. Zo is de service medewerker vergelijkbaar met de casemanager of klantmanager. Niet enorm belangrijk hoor zo’n naam, het gaat natuurlijk om de inhoud van het werk. En dat onze klanten optimaal geholpen worden.

Dit moet je weten over ons onderdeel dienstverlening PGB

Voor iemand bij de SVB als service medewerker PGB aan de slag gaat, volgt hij of zij een interne opleiding van zeven weken. Zodra die succesvol is afgerond gaat de service medewerker in het team dienstverlening PGB aan de slag. In resultaatgerichte teams van ongeveer 25 collega’s werken ze aan een goede en zorgvuldige dienstverlening PGB voor budgethouders en zorgverleners. Vanuit Utrecht Papendorp.

Vacature service medewerker PGB

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature service medewerker PGB hebben? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.

Verhalen van collega's

"Altijd dat stapje extra doen om het nóg beter te maken voor onze klanten"
Basma - Service medewerker

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland