Juridisch administratief medewerker PGB

Het onderdeel Dienstverlening Zorg & Welzijn (DZW) van de SVB is verantwoordelijk voor de uitvoering van het Persoonsgebonden Budget (PGB) waarmee mensen zelf zorg kunnen inkopen. Als Juridisch administratief medewerker zorg je ervoor dat dit in goede banen loopt.

Dagelijkse bezigheden van een Juridisch administratief medewerker

De Juridisch administratief medewerker beoordeelt en verwerkt de aanmeldingen, wijzigingen en urendeclaraties van budgethouders. Dat kan gaan over bijvoorbeeld hulp in de huishouding, directe zorg of vervoer. Het is werk dat zeer nauwkeurig uitgevoerd moet worden. Mensen die gebruikmaken van het PGB hebben al veel aan hun hoofd. Dus het is belangrijk dat ze zich over de afwikkeling van de financiële kant geen zorgen hoeven te maken. Want goede service verlenen, meedenken over de beste oplossing en het de klant zo makkelijk mogelijk maken: dat is ons doel en jouw dagelijkse werk!

Een Juridisch administratief medewerker van de SVB herken je meteen

Echte verantwoordelijkheid voelen voor budgethouders en zorgen dat zij krijgen waar ze recht op hebben. Dat is kenmerkend voor onze Juridisch administratief medewerkers. Daarom moeten ze goed kunnen samenwerken, duidelijk kunnen communiceren en  beschikken over een goed inlevingsvermogen. Het is verantwoordelijk werk, want budgethouders zijn afhankelijk van de zorgvuldigheid en strakke administratie aan onze kant. Gelukkig blinken onze Juridisch administratief medewerkers daarin uit!

Juridisch administratief medewerker, Servicemedewerker, Medewerker Klantcontact of Medewerker Salarisadministratie

What’s in a name? Voor dezelfde functie worden vaak verschillende functienamen gebruikt. Zo is de Juridisch administratief medewerker vergelijkbaar met de Servicemedewerker, Medewerker Klantcontact of Medewerker Salarisadministratie. Niet enorm belangrijk hoor,  zo’n naam, het gaat natuurlijk om de inhoud van het werk. En nóg belangrijker, dat onze klanten optimaal geholpen worden.

Dit moet je weten over ons onderdeel dienstverlening PGB

Voordat iemand bij de SVB als Juridisch administratief medewerker PGB aan de slag gaat, volgt die een interne opleiding van zeven weken. Zodra deze succesvol is afgerond start de Juridisch administratief medewerker in het team dienstverlening PGB. In resultaatgerichte teams van ongeveer 25 collega’s werken ze vanuit locatie Utrecht Papendorp aan een goede en zorgvuldige dienstverlening PGB voor budgethouders en zorgverleners.

Vacature Juridisch administratief medewerker PGB

Past deze functie bij jou? En wil je weten of we een vacature Juridisch administratief medewerker PGB hebben? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.

Verhalen van collega's

"Altijd dat stapje extra doen om het nóg beter te maken voor onze klanten"
Basma - Juridisch administratief medewerker
"Een opleiding volgen is nooit een probleem"
Nordin - Juridisch administratief medewerker

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland