DevOps Engineer IT

Binnen de SVB zetten we uiteenlopende systemen in voor het efficiënt en gericht bedienen van onze klanten. Om dat allemaal voor elkaar te krijgen gebruiken we veel verschillende informatiesystemen, van unieke digitale portalen tot gewone kantoorautomatisering. Met een mooie mix van bewezen en nieuwe technologie hebben we een systeemlandschap waar we trots op zijn. DevOps engineers verbeteren continu het IT-proces. Zij vormen de schakel tussen Development en Operations.

Dagelijkse bezigheden van een DevOps Engineer

Het analyseren van bedrijfsprocessen en het ontwerpen van de oplossing volgens Blue Prism-standaarden. Het is een continu proces van realiseren, bijhouden en verbeteren. Altijd gericht op optimalisatie van IT en als onderdeel van een multidisciplinair team. Onze engineers denken samen met hun collega’s na over verbeteringen die het proces steeds weer optimaliseren. Zij dragen zo bij aan de goede samenwerking en communicatie tussen software engineers en andere ICT’ers.

Een DevOps enigineer bij de SVB herken je aan

DevOps engineers zijn multidisciplinaire duizendpoten. Collega’s die scripting technologie in de vingers hebben, weten waar automatisering nodig is en die processen naadloos op elkaar aan weten te sluiten. DevOps engineers willen automatiseren omdat je zo kwalitatief betere producten maakt. Zij zijn gericht zijn op het geheel en willen daarin het beste resultaat voor de interne en externe klant behalen. Onze DevOps staan voor hun werk. Ze zorgen voor vertrouwen en durven verantwoordelijkheid te nemen. Ze zorgen voor verbinding tussen de Business en de IT’ers.

Verschillende namen, dezelfde functie

Application engineer. Een andere naam voor dezelfde functie. Niet zo belangrijk, maar wel goed om te weten.

Dit moet je weten over ons vakgebied IT

Bij de SVB zijn ongeveer 450 mensen werkzaam binnen het vakgebied IT. We kennen vijf afdelingen: managed services, businesssupport en drie afdelingen applicatie-onderhoud en ontwikkeling. Deze laatste drie zijn onderverdeeld in Sociale Verzekeringen (SV), PGB en bedrijfsvoering (generiek). Gezamenlijk zijn de afdelingen verantwoordelijk voor alle technologie binnen de SVB.
We ontwikkelen applicaties in het hele spectrum: soms klein, soms voor miljoenen klanten. We zorgen er natuurlijk ook voor dat alles 24/7 in de lucht blijft op onze complexe infrastructuur. Dat doen we in scrumteams die één of meerdere webapplicaties technisch beheren. In teamverband met Agile-ontwikkelmethodes.

Vacature DevOps engineer

Is deze functie jou op het lijf geschreven? En wil je weten of we een vacature DevOps engineer hebben? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten of schrijf je in voor onze Job Alert.

Uitgelichte vacatures

Cobol Applicatieontwikkelaar

 • Arbeidsduur: 36 tot 36 uur
 • Salaris: 4.496,- tot 5.967,-
 • Opleidingsniveau: hbo
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Functioneel Ontwerper

 • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
 • Salaris: 5.044,- tot 6.774,-
 • Opleidingsniveau: wo, hbo
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Projectmanager APM

 • Arbeidsduur: 32 tot 36 uur
 • Salaris: 5.044,- tot 6.774,-
 • Opleidingsniveau: hbo, wo
 • Locatie: Amstelveen
Bekijk de vacature

Verhalen van collega's

"Bij de SVB krijg je alle kans om jezelf verder te ontwikkelen. "
Abraham - Product Owner

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland