"Bij de SVB krijg je alle kans om jezelf verder te ontwikkelen. "

Abraham - Product Owner

Maak kennis met Abraham!

Abraham heeft sinds zijn start in 2006 bij de SVB, diverse functies gehad binnen de organisatie. Nu is hij binnen PGB product owner van het systeem Treks. Op zijn werk geniet hij van gezelligheid met collega’s en thuis geniet hij van uitgebreid koken of verliest hij zich in de wereld van Dungeons & Dragons.

Bij de SVB krijg je alle kans om jezelf verder te ontwikkelen.

Een organisatie met veel doorgroeimogelijkheden

“Ooit ben ik begonnen in het call center van PGB. Daarna ben ik onder andere coördinator en functioneel beheerder geweest. En sinds 2015 ben ik product owner. Bij de SVB krijg je alle kans om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien naar andere functies. Dat is iets wat ik heel mooi vind aan werken bij de SVB. Je krijgt vertrouwen zonder dat er sprake is van micro managing.”

Abraham over de functie DevOps engineer

Volgens Abraham is er binnen de SVB een tekort aan DevOps engineers. Een DevOps engineer is dé IT-schakel tussen development en operations en is erop gericht om multidisciplinair te werken. Processen worden hiermee verbeterd, sluiten beter op elkaar aan en worden geautomatiseerd waar mogelijk. “Binnen de IT-teams van de SVB is er nog vaak iets teveel sprake van eilandjesvorming. Een DevOps engineer kan helpen door teams nog beter met elkaar te laten samenwerken. Zo kunnen we het beste resultaat voor de klant behalen!”

In twee weken van idee naar product

“Waar ik echt enthousiast van word in mijn werk is dat we in twee weken tijd van een idee naar product kunnen gaan met het team. Dat is het voordeel van agile werken. Binnen het PGB-gedeelte van IT werken we al langer agile. Nu de rest van de organisatie daar ook op over aan het gaan is, merk ik dat de samenwerking met andere afdelingen steeds soepeler gaat lopen. Dit is weer een professionaliseringsslag voor de gehele organisatie. Wel is de SVB nu nog op een manier georganiseerd waardoor er een mate van afhankelijkheid is tussen bijvoorbeeld functioneel beheerders en ontwikkelaars. Een DevOps engineer zou hier een hele waardevolle rol kunnen gaan spelen.”

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland