Vacature

 

 

Vacature Juridisch administratief medewerker

Reageer uiterlijk: 28-09-2023

Wil jij de beste dienstverlening leveren en complexe klantcases oplossen? Dan heeft de SVB meerdere mogelijkheden voor klantgerichte, zorgvuldige en leergierige collega’s! We zoeken nieuwe collega’s op diverse locaties, laat deze mooie kans daarom niet aan je voorbij gaan.

3 redenen waarom dit jouw baan is

 • Je hebt veel gevoel voor kwaliteit;
 • De beste dienstverlening is jouw doel;
 • Eigen regie nemen en aan je eigen ontwikkeling werken.

Jij doet het

Als Juridisch administratief medewerker bij de SVB werk je vanuit onze vestiging, van jouw standplaats, en als je wilt deels vanuit huis. Je beoordeelt dossiers, waarbij je brede kennis van wetten en regelingen toepast. Daarbij word je ondersteund door goede systemen. Je bent klantgericht en onderhoudt op een persoonlijke manier contact met al je klanten, via o.a. correspondentie of aan de telefoon. Daarnaast ondersteun je de klanten bij MijnSVB (portal). Een grote verantwoordelijkheid die de SVB met een gerust hart aan jou kan toevertrouwen. Wij kunnen op je rekenen als Juridisch administratief medewerker bij het:

 • resultaatgericht werken waarbij kwaliteit en dienstverlening aan de klanten voor jou hoog in het vaandel staat;
 • hebben van een collegiale en proactieve instelling waarbij het geven en ontvangen van feedback voor jou vanzelfsprekend is;
 • onderzoeken van de juiste toepassing van verschillende wetgeving.

Interne opleiding

Het werk kan complex en intensief zijn, dus je begint met een interne opleiding. Daar leren we je de regelingen, de systemen en onze werkwijze. Theorie en praktijk wisselen elkaar af tijdens jouw voorbereiding op een interessante administratief-juridische baan. Na afloop ben jij er helemaal klaar voor om te zorgen dat de klanten zich gehoord voelen en krijgen waar ze recht op hebben.

Je maakt deel uit van ons onderdeel Dienstverlening Sociale Verzekeringen (DSV) of van Dienstverlening Zorg en Welzijn (DZW). We zorgen ervoor dat onze klanten krijgen waar ze recht op hebben. Ook informeren we onze klanten over mogelijke veranderingen. Digitaal waar kan en persoonlijk waar nodig. Samen met onze partners en met collega’s die het verschil maken. Net zoals jij.

In de Podcast “Vacaturepraat bij de koffieautomaat” nemen we je mee in de te maken reis van Onboarding tot en met de warme “landing” binnen het team van jouw gekozen locatie.

Jij bent het

Een echte teamplayer die tijd en ruimte neemt voor maatwerk om een passende oplossing te bieden aan de burger. Of je een denker of een doener bent, jij grijpt alle kansen die de SVB biedt als het gaat om je eigen ontwikkeling. Omdat we een organisatie zijn die midden in de maatschappij staat, vraagt dit veel van ons én van jou. Moeiteloos verander jij mee met de veranderingen in de samenleving. Ook ben je communicatief vaardig en proactief. Kwaliteiten die je in wilt zetten om een positieve impact in de maatschappij te hebben.

En je hebt:

 • een afgeronde opleiding op mbo (4 niveau) – of hbo-niveau, bij voorkeur sociaal juridische dienstverlening;
 • relevante werkervaring;
 • goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal en prima schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
 • kennis van geautomatiseerde systemen zoals het office pakket (Teams, Word, Excel, etc.)

Je competenties en talenten:

 • Verandervermogen
 • Samenwerken
 • Klantgerichtheid
 • Snel kunnen schakelen
 • (Probleem) Analytisch vermogen
 • Communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk)
 • Digitale vaardigheden

Welke kansen bieden wij jou

Aan jou de taak om ze te pakken. Jouw uitdaging, balans en groei: het heeft onze aandacht. Kansen en mogelijkheden om te groeien als persoon en als professional zijn er genoeg. Bovendien kan jij (op basis van een 36-urige werkweek) ook rekenen op:

 • een bruto maandsalaris van € 3.225,- (o.b.v. 36 uur)
 • een werkweek van 32 tot 36 uur (36 uur beschikbaar tijdens de opleidingsperiode)
 • reiskostenvergoeding
 • een laptop

Jouw werkomgeving

Van kinderbijslag tot AOW-pensioen: wij betalen namens de overheid de volksverzekeringen uit. Elk jaar gaat het om 50 miljard euro die we overmaken aan zo’n 5,7 miljoen klanten. Op tijd, eerlijk en efficiënt.

Vanaf 11 locaties maken we ons sterk voor de beste dienstverlening aan onze klanten. Dit doen we met zo’n 4.200 betrokken en kundige collega’s. De teams vullen elkaar aan en maken zo samen het verschil. Een baan bij de SVB biedt kansen voor denkers en doeners met initiatief.

Je komt te werken in een team met diverse nieuwe collega’s. De werksfeer is informeel. Naast hard werken is er ruimte voor gezelligheid. In jouw team zijn jullie samen verantwoordelijk voor de resultaten. Door middel van overleg, ruimte en verantwoordelijkheid vullen jullie in hoe je deze resultaten gaat bereiken. Je werktijden (tussen 07:00 en 19:00) kun je in overleg met je team en teamcoach flexibel invullen, waarbij we natuurlijk wel streven naar een zo goed mogelijke bereikbaarheid voor onze klanten.

Thuis werken of op kantoor? Bij de SVB noemen we dit ‘Bewust Werken’. Dit gaat verder dan alleen een afweging maken tussen werken op kantoor of thuis (hybride). Met Bewust Werken maak je in overleg met je team en leidinggevende een professionele en bewuste afweging over hoe, waar, wanneer, met wie en met welke middelen jij jouw resultaten optimaal kunt behalen, zowel kwalitatief als kwantitatief. Hierin staat niet alleen het klantbelang voorop maar worden ook de belangen van onze organisatie, de teams en de medewerkers meegewogen. Er is geen dicht getimmerd plan, maar we willen Bewust Werken realiseren door te experimenteren en te leren.

Meer weten

Voor meer informatie of sollicitatie neem je contact met onze uitzendpartner Driessen. Zij verzorgen voor ons de werving en de (voor)selectie. Druk snel op de solliciteer button en we zetten je door naar de website van Driessen voor alle relevante (contact)informatie.

Solliciteer direct!

Solliciteren – jij pakt deze kans

Solliciteer rechtstreeks via Driessen door hieronder jouw gewenste locatie te kiezen:

De SVB wil een diverse en inclusieve organisatie zijn, waar iedereen zich thuis voelt. Divers samengestelde teams waar iedereen er toe doet, maken ons effectiever, creatiever en zorgen voor betere dienstverlening. Onze doelgroep is immers ook divers. Daarnaast vinden we het belangrijk een afspiegeling te zijn van de samenleving. Iedereen is daarom welkom te solliciteren.

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland