Ontwikkeling en SVB Academie

Als je het belangrijk vindt structureel te kunnen werken aan jouw ontwikkeling dan zit je goed bij de SVB. Je werkt continu aan jouw vakmanschap, dat is wat de SVB van jou verwacht, zodat onze klanten goede dienstverlening blijven ontvangen in een snel veranderende omgeving. Zo verandert onder invloed van digitalisering, informatievoorziening en nieuwe (snelle) dienstverleningsmodellen het verwachtingspatroon van de burger. Ook hebben we te maken met verdere internationalisering, deze internationale dossiers doen verhoudingsgewijs een groot beroep op de uitvoering vanwege de complexiteit ervan. Dat vraagt van jou als medewerker dat je je in hetzelfde tempo mee ontwikkelt in de functie die je vervult en je voorbereidt op je volgende stap in jouw loopbaan. Er zijn volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Je neemt hierin eigen regie. Om jou hierin goed te faciliteren hebben we een eigen Academie die zorgt dat leren onderdeel is van je werk op je werkplek, digitaal of persoonlijk om de benodigde kennis en vaardigheden op te kunnen doen. De SVB Academie biedt een breed scala aan moderne -deels online- opleidingen, trainingen, (team)coaching,  en workshops.

Jij als professional bij ons

Horizon verbreden

Het unieke van de SVB is dat wij je niet alleen stimuleren om te leren om beter te worden in je huidige functie. We bieden je ook de volop mogelijkheid om je verder te ontwikkelen naar je volgende stap in je loopbaan, dat kunnen opleidingen of ontwikkeltrajecten zijn, maar ook meeloopstages of werkervaringsplaatsen op een andere afdeling zijn mogelijk als het goed is voor jouw ontwikkeling in een toekomstige functie. Wij ondersteunen je daarbij door je tegemoet te komen in kosten en tijd. Wat er voor jou precies mogelijk is, bespreek je met je leidinggevende. Het belangrijkste is dat jij er beter van wordt, dan wordt de SVB dat uiteindelijk ook.

Ons Talentontwikkelprogramma (TOP)

Elk jaar organiseren we gedurende een aantal maanden het Talentontwikkelprogramma onder de noemer ‘TOP’. Daarin stimuleren we een groep collega’s om zowel zichzelf persoonlijk versneld te ontwikkelen als de organisatie verder te helpen in verandervermogen en implementatiekracht. TOP is bedoeld voor collega’s met doorgroeitalent en veel ambitie. Je kunt je zelf aanmelden voor de selectie van het topprogramma. Ook op deze manier geven we zoveel mogelijk ruimte aan medewerkers om professioneel te groeien.

Leiderschapsontwikkeling

Ruimte voor ontwikkeling bieden, dat vereist leiders die af en toe een stap opzij durven te zetten. Wij vinden het belangrijk om daar onze managers en toekomstige leiders op te selecteren en te coachen. Daarbij past verbindend leiderschap het best. Daarom trainen we de mensen met die potentie zowel individueel als in teams. We zorgen voor permanente educatie over leidinggeven met ruimte voor persoonlijke groei gekoppeld aan het eventuele loopbaanpad.

SVB loopbaanadviseurs

Bij onze loopbaanadviseurs kun je terecht voor persoonlijk advies en begeleiding over je loopbaan en je persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld als je je werkzaamheden wilt uitbreiden of een andere richting wilt inslaan en wilt weten hoe je dat concreet kunt aanpakken. De loopbaanadviseur weet hoe je je eigen regie over je loopbaan kunt nemen en helpt je graag. Je vindt de adviseurs op alle locaties in het land.

 

Jij als professional bij ons

Jouw actieve bijdrage heeft positieve impact op Nederland.

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

Onze recruiters

Wil je komen werken bij de SVB? Kom in contact met onze recruiters.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland