"Geen dag is hetzelfde bij de SVB"

Natasja - Redacteur

Maak kennis met Natasja!

In de 25 jaar dat Natasja bij de SVB werkt heeft ze verschillende rollen vervuld en was geen dag hetzelfde. In mei 2024 start ze binnen de organisatie aan een nieuw avontuur als redacteur.

De SVB biedt kansen

“Je hoort vaak ‘de SVB biedt kansen’ en dat klopt ook echt. Zo’n 25 jaar geleden kwam ik in dienst bij de SVB als beoordelaar. Een periode vol uitdagingen en groei die me uiteindelijk leidde naar een nieuwe fase als teamleider bij de CVOB-afdeling in Amstelveen. En nu, in mei 2024, sta ik aan de vooravond van een spannende verschuiving naar de positie van redacteur bij de directie-IT.”

Open en flexibel

“Enkele jaren geleden ontdekte ik mijn passie voor het delen van verhalen via interne blogs. Eén ervaring staat me nog levendig voor de geest: een blog waarin ik een bepaalde afdeling een subtiele ‘knipoog’ gaf. De positieve reactie van de manager verraste me en is wat mij betreft typerend voor de tolerantie en het begrip binnen onze organisatie. Diezelfde openheid en flexibiliteit kwam ik tegen tijdens mijn recente verschuiving naar de IT-directie, waar een informeel gesprek snel uitmondde in een onverwachte maar welkome aanstelling.”

Er heerst een cultuur van saamhorigheid

Platte organisatie

“Ik ervaar de SVB als een plek waar werkelijk iedere collega openstaat voor een andere collega. En we zijn ook een platte organisatie waar iedereen op gelijke wijze wordt behandeld. Of je nu de bestuursvoorzitter Simon Sibma passeert of een collega bij de receptie, iedereen groet elkaar en wordt op dezelfde manier behandeld. Het is een cultuur die uitnodigt tot connectie; er heerst een gevoel van saamhorigheid.”

Geen dag hetzelfde

“In mijn werk is geen dag hetzelfde; dat is voor mij belangrijk, want zelfstandigheid en eigen regie vormen de kern van mijn werkplezier. Ik gedij goed bij ad hoc werkzaamheden en de vrijheid om mijn eigen werk te organiseren en te schakelen.”

Leeftijd is geen issue

“Wat de SVB echt uniek maakt, is haar inclusiviteit en diversiteit. Zo is leeftijd hier totaal geen barrière voor vooruitgang. Of je nu net de twintig bent gepasseerd of al heel wat jaren werkervaring hebt, bij de SVB draait het om talent en inzet. Het voelt als een familie, waar leeftijd en afkomst geen rol spelen en waar we streven naar een groter ‘wij’, altijd op zoek naar verbinding en samenwerking.”

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland