"Werken met oog voor jezelf en elkaar"

Tim - Informatiemanager

Maak kennis met Tim!

Tim is informatiemanager op de afdeling Applicatie Management. De veelzijdigheid van zijn werk en de onderlinge sfeer tussen collega’s geven hem energie. En zijn bijdrage aan de bestaanszekerheid van veel burgers geeft voldoening.

Analyseren, afstemmen, plannen maken en coördineren

In de praktijk heeft Tim een zeer veelzijdige rol met een combinatie van planbare langetermijnzaken en dagelijkse zaken die oppoppen. Hij houdt zich bezig met project- en applicatie-portfoliomanagement. Inhoudelijk loopt dat uiteen van het concreet maken van veranderinitiatieven tot het opstellen van meerjarige informatieplannen. En van het vaststellen van het functionele en technische functioneren van applicaties tot het wekelijks beoordelen van nieuwe functionaliteits- en softwareaanvragen van SVB-collega’s.

“Een erg uitdagende werkomgeving dus. Waarin ik dagelijks met plezier werk, om de interne dienstverlening op een hoger niveau te krijgen in aansluiting op de strategische doelen. Ik haal de meeste voldoening uit het bereiken van resultaat. Dat zoek ik vooral in deelresultaten van langere trajecten waar ik vaak mee bezig ben. Het geeft mij het gevoel van vooruitgang en beheersbaarheid.”

Op fietsafstand van kantoor

“In mijn werkveld valt nog veel te verbeteren qua procesinrichting en -beheersing. Ik merk dat ik me met mijn eigen kennis en ervaring en in samenwerking met diverse collega’s hiervoor nuttig kan maken. Daarnaast biedt de SVB prima primaire arbeidsvoorwaarden in combinatie met de mogelijkheid om mijn werktijd flexibel in te delen, zoals onregelmatig werken op vrijdagen. En voor mij is een groot pluspunt dat ik op de fiets naar mijn werk kan. Dat ik ook een bijdrage lever aan de bestaanszekerheid van veel burgers geeft daarnaast een dankbaar gevoel.”

De diversiteit aan collega’s en de onderlinge sfeer zijn echt een vermelding waard.

Onterecht bevooroordeeld over de SVB

“De diversiteit aan collega’s en de onderlinge sfeer zijn echt een vermelding waard. Men is oprecht geïnteresseerd in elkaar en houdt rekening met persoonlijke raakvlakken. Ik denk dat veel mensen, net als ik, verrast zullen zijn over de ambitieuze werksfeer bij de (semi-)overheid. Die is er namelijk wel, maar met meer balans en gezondheid; met oog voor jezelf en elkaar.”

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland