"Als je iets wilt bereiken, dan krijg je daar binnen de SVB de ruimte voor."

Stefan - Testspecialist

Maak kennis met Stefan!

Stefan werkt sinds 2016 bij de SVB. In zijn vrije tijd doet hij aan ethical hacking en crossfit. De voldoening na een zware inspanning is wat crossfit zo leuk maakt, volgens Stefan. Dat is ook iets wat hij in zijn werk als testspecialist vaak meemaakt. “Ik ben de laatste schakel in het proces om een product op te leveren. Wanneer er in de ontwikkelfase meer tijd nodig is, dan mag je als testspecialist flink aan de bak om de deadline te halen. Het is handig als je stressbestendig en flexibel bent. Uiteindelijk gaat het erom dat je als team een goed product levert voor de klant. Dat is het leukste aan het werk als testspecialist.”

Iedereen begroet elkaar, ook als je elkaar niet kent.

Een sociale werkomgeving

”Wat me opvalt, is dat iedereen elkaar begroet, ook als je elkaar niet kent. Er zijn allerlei leuke initiatieven waardoor je mensen kunt leren kennen, zoals YoungSVB en de personeelsvereniging, die regelmatig leuke bijeenkomsten organiseren.”

SVB: daar kun je je ontwikkelen

“Als je iets wilt bereiken, dan krijg je daar binnen de SVB de ruimte voor. Bijvoorbeeld het uitproberen van nieuwe testtechnieken en testautomatisering. Er is veel ruimte voor kennisdeling binnen je team, je afdeling en de vakgroep Testen. Er wordt veel van je verwacht, maar er is geen extreme druk om over te werken. Ik word graag uitgedaagd, maar vind een goede werk-privé balans ook belangrijk, dus voor mij werkt dit heel prettig. Ook biedt de SVB volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je met een werkervaringsplek een periode een andere functie uitproberen. Je hebt een persoonlijk leerbudget dat je in kunt zetten voor vak-gerelateerde opleidingen en voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast wordt er ook in house coaching en loopbaan coaching aangeboden.”

Link tussen ontwikkelaar en gebruiker

“Het dagelijks werk van een testspecialist bestaat onder andere uit het maken van test scripts en contact onderhouden met de klant en de functioneel beheerder om de test scenario’s voor te bereiden. Momenteel zijn we bij de SVB aan het toewerken naar een CI-CD (Continuous Integration – Continuous Delivery) omgeving, zodat we automatische regressietesten kunnen toepassen. Een aantal teams werken hier al mee. Daarnaast ben je als testspecialist de link tussen de ontwikkelaars en de gebruiker/klant. Je moet het product testen met de wensen van de gebruiker in gedachten. Ook zijn de testers vaak degenen die het product demonstreren aan de klant. Dan moet je de vertaalslag kunnen maken van IT naar de gebruiker. Daarom zijn communicatieve vaardigheden belangrijke eigenschappen zijn voor een testspecialist. Zelf vind ik dit een hele leuke rol, omdat je meteen de reactie van de klant/gebruiker meekrijgt en dus heel concreet ziet wat voor waarde je product levert voor de gebruikers.”

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland