"Ik heb kunnen doorgroeien, net als veel andere collega’s"

Stefan - IT Security Officer

Maak kennis met Stefan!

Stefan was toe aan een nieuwe uitdaging binnen de SVB. Toen hij werd benaderd voor een interne opleiding tot security-expert, greep hij zijn kans. Nu is hij IT Security Officer. “Deze mogelijkheid om je verder te ontwikkelen is uniek.”

Security is een vakgebied waarin je niet uitgeleerd kan raken.

Nooit uitgeleerd 

“Mijn interesse lag al bij security voordat ik gevraagd werd om een opleiding hiervoor te doen. Er gebeurt zoveel op het gebied van security en het vakgebied heeft veel verschillende aspecten. Het is een dynamische wereld waarin je niet uitgeleerd kan raken. Constant ontstaan nieuwe ontwikkelingen én nieuwe bedreigingen. Ik heb nog geen dag spijt gehad van de stap van softwaretestspecialist naar IT Security Officer.” 

Elke dag anders 

“Als IT Security Officer geef ik gevraagd en ongevraagd advies over IT-vraagstukken op het gebied van security. Zo moeten collega’s bijvoorbeeld rekening houden met bepaalde veiligheidsprotocollen binnen IT-projecten. Ook kunnen ze mij vragen welke standaarden er zijn en wat de beste aanpak is voor projecten. De diversiteit is mooi. Het ene uur geef ik advies over de aanschaf van nieuwe softwareproducten, het volgende uur help ik met privacyvragen. Het is een rol met de nodige uitdaging; er valt veel te leren.” 

Duidelijkheid 

“Als softwaretester was ik op zoek naar grenzen, onmogelijkheden en risico’s. Dat doe ik nu weer. Het vereist creativiteit en een hoge mate van zorgvuldigheid. Daarnaast moet je voor deze functie communicatief zijn: je spreekt allerlei partijen en moet iedereen kunnen uitleggen waarom iets nodig is. Natuurlijk snappen collega’s dat het werk veilig moet gebeuren, maar soms kan security ook als obstakel worden gezien. Ik moet daarom niet alleen uitzoeken wat de veiligste optie is, maar ook collega’s daarvan overtuigen.”  

Unieke bedrijfscultuur 

“Ik heb bij andere grote bedrijven gewerkt, maar daar had ik vaak moeite met de onpersoonlijke bedrijfscultuur. Bij de SVB merkte ik vanaf dag één dat de sfeer sociaal is en dat er veel georganiseerd wordt om een fijne werksfeer te creëren. Maar het meest uniek is toch de mogelijkheid om je verder te blijven ontwikkelen en door te groeien. Dat heb ik kunnen waarmaken, net als veel andere collega’s.” 

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland