"Ik dacht ‘dit doe ik tijdelijk’, maar dat pakte anders uit"

Serap - Bestuurssecretaris

Maak kennis met Serap!

Als student Staats- en Bestuursrecht begon Serap Cokgezer in 2014 aan een bijbaan bij de SVB. Tijdelijk, dacht ze. Door de vele kansen om zich door te ontwikkelen heeft ze verschillende functies vervult en zet zich nu, sinds januari 2022, in als bestuurssecretaris. 

De SVB voelt als een grote familie

“Ik kwam binnen als uitzendkracht. Klanten te woord staan, AOW-dossiers behandelen. Het was crisistijd en er was weinig werk, dus ik besloot mijn scriptie naast mijn baan af te ronden. Daarna zou ik weer weggaan, althans, dat was mijn plan. Ik merkte wel direct dat het een warm bad was waar ik in terecht kwam; de SVB voelt als een grote familie. Wel had ik een duidelijke mening over hoe dingen anders of beter konden en ik merkte dat dat werd gewaardeerd. Kort nadat ik in dienst was gekomen kwam de vacature van teamcoach vrij. Hoewel ik nog piepjong en onervaren was, werd ik gestimuleerd om die kans te pakken. En zo was ik niet alleen student, maar had ik ook een baan als teamcoach.” 

Veel kansen

Het fijne aan de SVB is dat er heel veel kansen zijn om je te ontwikkelen. Er zijn volop opleidingsmogelijkheden en er wordt veel aandacht besteed aan je eigen arbeidsmobiliteit: hoe zorg je dat je zelf de regie houdt over je carrière, dat je op je plek zit? Zelf volgde ik het Talent Ontwikkel Programma (TOP) binnen de SVB, een programma dat jonge, ambitieuze collega’s helpt om zich verder te ontwikkelen.”  

Na teamcoach werd Serap onderdeel van Strategie & Externe Betrekkingen (SEB) en werkte aan ‘Project EESSI’. Toen dat project in afronding was, werd het tijd voor de volgende stap. “Het project liep tot een einde en ik merkte dat ik was uitgeleerd. Toen kreeg ik de mogelijkheid om als bestuurssecretaris te solliciteren wat mij een goede volgende stap leek.” Primair is zij nu verantwoordelijk voor het besluitvormingsproces en adviseur voor de Raad van Bestuur. “Het is heel breed en dat maakt het zo leuk en dynamisch.” 

De stap die na een aantal jaar als bestuurssecretaris komt, weet Serap nog niet. “Met deze functie kun je verschillende kanten op. Zo hebben mijn voorgangers mooie functies bemachtigd.”  

Diversiteit

“Werken in een organisatie die zich inzet voor diversiteit en inclusie vind ik belangrijk. Als er verschillende mensen samenwerken, kijken ze anders naar problemen en uitdagingen. Ik zit binnen de SVB in de commissie D&I die hierover nadenkt en kijkt hoe we onze diversiteit kunnen vergroten en inclusief werken kunnen bevorderen.” 

Kansen pakken

“Bij de SVB maakt het niet uit wie je bent of waar je begint: als je een doel voor ogen hebt en daar naartoe werkt, dan kun je er komen. Ik begon als uitzendkracht, kreeg kansen en heb die met beide handen gegrepen. Nu sta ik hier. En die scriptie? Die rondde ik in 2015 af.” 

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland