"De SVB wil continu verbeteren, dat maakt het een geweldige leeromgeving"

Sander - Domeinarchitect

Maak kennis met Sander!

Sander heeft bij de SVB de functie van domeinarchitect. De verscheidenheid vindt hij het leukst aan zijn functie. Verscheidenheid in mensen, in de rollen in de organisatie, en ook qua inhoudelijke variatie.

Werk doe je toch het grootste deel van je leven, dus kan het maar beter leuk zijn.

“In mijn rol als domeinarchitect ben ik voor een groot deel bezig met adviseren, 1-op-1, langs presentaties, workshops. Daarnaast schrijf ik adviezen als Domein Architecturen, beleid, visies en roadmaps, of meer agile ‘Minimal Viable Architectures’ of ‘Architectural Intent’. Ons systeemlandschap is continu onderhevig aan veranderingen. Door nieuwe wet- en regelgeving, versterkende security-eisen of innovaties zijn aanpassingen nodig in platforms en applicaties die we gebruiken. Wij denken daarbij na en adviseren over op welke wijze dat het beste ingevuld en aangepakt kan worden. Op de korte en lange termijn.”

We lachen veel

“Bij de SVB heerst een fijne, open sfeer. Het is ontspannen en er wordt veel gelachen. Ik vind het contact en de betrokkenheid erg belangrijk. Collega’s zijn erg behulpzaam. Er is veel ruimte voor ontwikkeling en veel oog voor de werk-privébalans. Bijvoorbeeld wanneer het bij mensen persoonlijk wat tegenzit, dan is dat bespreekbaar en wordt er ruimte gemaakt zodat iemand er weer bovenop komt.”

Zonder wrijving geen glans

“Meningsverschillen gaan we bij de SVB niet uit de weg. En dat moet ook niet. Als architecten komen we juist tot de beste besluiten door consensus te vinden vanuit verschillende invalshoeken en meningen. We kunnen toch behoorlijk eigenwijs in ons eigen hoofd blijven zitten. Dat botst weleens, maar uiteindelijk vinden we wel een gezamenlijke lijn die ook leidt tot vooruitgang en dat is prima.
Architectuur zorgt voor betrouwbare, robuuste en werkbare richting en kaders voor de SVB. Zo houden we grip op de meerjarenkoers van de organisatie. En ik vind het heel belangrijk om in verbinding, samen met collega’s de organisatiedoelen na te streven.”

Een boost voor mijn persoonlijke ontwikkeling

“De SVB heeft een opleidingsbudget dat ik heb kunnen inzetten om bijvoorbeeld met coaching mijn persoonlijke ontwikkeling een boost te geven. Dat werkt door in mijn zelfvertrouwen en dus meteen op de invulling en het resultaat van mijn werk. Verder zijn er op afdelingsniveau ook collectieve cursussen en workshops georganiseerd. Daarnaast zijn er ook continu inhoudelijke cursussen mogelijk om mijn vakkennis op peil te houden. Dus van meerdere kanten is er ondersteuning voor groei.”

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland