"De SVB is een goede werkgever, die ruimte geeft en waar je jezelf kan zijn "

Rob - Coördinator IT Servicedesk

Maak kennis met Rob!

Niks ontsnapt aan de aandacht van Rob. Hij is coördinator Servicedesk en onder zijn bezielende leiding zorgt zijn team dagelijks voor tevreden collega’sNaast het hooghouden van de internklanttevredenheid is zijn afdeling constant bezig met het verbeteren van de processen en de service. 

Het mooiste aan mijn functie is de vrijheid om te werken aan verbetering en dit ook uit te voeren. 

“De interne klant vooropstellen, initiatief nemen en analytisch inzicht, zodat je verder kijkt dan je neus lang is. Dat is wat ons servicedeskmedewerkers kenmerkt. En natuurlijk moet je voldoening halen uit het oplossen van dingen. Want dat is waar we dagelijks mee bezig zijn: de juiste puzzelstukjes bij elkaar zoeken.” 

Zelf de regie houden

“Als wij hier als Servicedesk verwachten een probleem op te kunnen lossen, mogen we daar de tijd ook voor nemen. Het is niet zo dat er tijdsdruk is en dat het binnen 10 minuten opgelost moet zijn. Veel belangrijker is de inschatting: ‘kan ik het oplossen?’. Is dat een ja, dan ga je ermee aan de slag. Twijfel je, of is het een nee, dan zet je het door naar tweedelijnssupport. Dat we daar zelf de regie in mogen nemen is best bijzonder en die verantwoordelijkheid houdt collega’s ook gemotiveerd.” 

Onderlinge sfeer van saamhorigheid

“Het kenmerkende van mijn team is dat er écht wordt samengewerkt. Wanneer iemand een storing probeert op te lossen en het even niet weet staan de collega’s bij wijze van spreken te springen om mee te denken. Die onderlinge sfeer van saamhorigheid hoort echt bij de SVB.” 

Stilstand is achteruitgang

“De SVB kent een zeer ruim studiebudget voor haar medewerkers. En daarnaast een persoonlijk budget. Dit betekent dat er volop ruimte is om bij of door te leren. Dat vind ik belangrijk, want stilstand is achteruitgang. En het zijn geen verplichtingen, dus je hebt de vrijheid om te kiezen waar jij beter in wil worden. Of het nu een thema is waarmee je dagelijks te maken hebt, of je gewoon je algemene kennis wil ontwikkelen. Het kan allemaal.” 

Wat doet de SVB

Van kinderbijslag tot AOW en PGB: 5,7 miljoen klanten, ruim 50 miljard euro per jaar.

Lees meer

Jouw nieuwe collega’s

Wie werken er bij de SVB en worden misschien wel jouw nieuwe collega's!

Lees meer

Vacatures

Welke carrièrekansen liggen er voor jou bij de SVB? Bekijk onze vacatures.

Lees meer

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland